Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Giver faldende salg dig frustrationer? Så gå i krig her!

Giver faldende salg dig frustrationer? Så gå i krig her!

4.076 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 November 2012

Der er ikke noget så frustrerende, som når ens salg er faldende, og man som iværksætter sidder tilbage som et stort spørgsmålstegn: Hvad gjorde jeg galt? Jeg har ellers brugt tusindvis af kroner på markedsføring, salgsaktiviteter og ikke mindst fokuseret på at øge min omsætning. I dette ekspertindlæg, hvor jeg tager udgangspunkt i online-virksomheder, giver jeg dig nogle gode råd om, hvordan du forholder dig til faldende salg, og hvordan du får sat gang i omsætningen.

Vi nærmer os årets afslutning – så skal vi lige få rystet det sidste af pengetræerne inden du skal slå sløjfe på året? 

Forstå og analyser faldet af salget, inden du går videre

Inden du kaster dig hovedløst ud i at øge salget, gælder det om at samle viden fra din virksomhed og dens historik. Fx kan du lægge ud med at undersøge, om markedet har været faldende og dermed har ledt til et naturligt fald i din virksomheds omsætning. Det kan du fx gøre ved at bruge Google Trends og søge på generelle ord, som er centrale for din virksomhed. Hvis du fx søger på ”vintertøj”, kan du se et naturligt fald hen over sommeren, hvilket forklarer salgets nedgang i denne periode. Dernæst kan du undersøge, om kunderne køber for mindre per ordre, eller hvordan dine trafikkilder performer. Kommer der mindre trafik fra Google? Eller er årsagen, at du er ranket lavere? Du kender selv din forretning til hudløshed, så det er dig, der skal stille spørgsmålene og selv finde frem til svarene.

Udarbejd en strategi for at få salget til at stige

Når du har kortlagt, hvad faldet i dit salg skyldes, så gå efter konkrete, målrettede løsninger, som kan sætte gang i din virksomheds omsætning. Skal du sende remindere ud til dine eksisterende kunder, hvor du minder dem om alle de gode produkter og services, som du tilbyder? Skal du lave mere kanvas-salg? Eller handler det i virkeligheden om, at markedet er yderst sæsonpræget, og at det er det, der har forårsaget faldet? Planen, som du udarbejder, skal være målbar, og jo mere konkret den er, jo nemmere kan du eksekvere den og opnå de ønskede resultater!

Eksekver din strategi, og arbejd fokuseret på at nå din målsætning

En plan er først værdifuld, når den eksekveres, og du udnytter den viden, som du har indsamlet. Derfor er det vigtigt, at du får sat nogle deadlines, som du kan holde dig selv op på, og ikke mindst at du får lavet en kronologisk plan for, hvornår du skal sætte i gang i de forskellige salgstiltag. Det er godt at være optimistisk, men sørg for, at du også er realistisk og får arbejdet i dybden med hvert enkelt tiltag. Nøgleordet er med andre ord fokus!

Virker det så? Alt handler om, hvordan du eksekverer dine idéer, og hvor vedholdende du er. Hvis du går målrettet efter at vende salget, så skal det nok lykkes!

Jeg håber, at du får boostet dit salg inden året skal rundes af, så du kan komme ud med et større overskud i år!


Mange hilsner

Toke Kruse

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op