Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Gode råd til håndværkere med lyst til sort arbejde

Gode råd til håndværkere med lyst til sort arbejde

11.272 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 June 2012

Jeg mener gode råd til håndværkere med lyst til at bygge STORT - ikke sort. Her i artiklen finder du en masse gode råd om at bygge en sund virksomhed på hæderlig vis. Har du en håndværkervirksomhed, kan du her få gode råd om at forbedre din virksomhed og tjene flere penge  - eller måske blot bruge mindre på de forkerte beslutninger. Få inspirerende råd og tips til at få flere kunder, til at tjene mere hos dine eksisterende kunder og til at blive opmærksom på hvordan du sikrer dig pengene når du har udført dit arbejde!

Hvordan får du flere kunder i biksen?

I nedgangstider hænger kunderne ikke på træerne. Her kræver det at du er aktiv for at få kunder – også selvom du måske allerede har tilbagevendende kunder, så overvej hvad du kan gøre for at få flere kundehenvisninger. Har du for eksempel prøvet at dele 1000 flyers ud i dit nabolag? Prøv det! Min gode tømrerven Jeppe fik lavet en enkelt annonce som han selv satte op i Word, og fik printet i 1000 eksemplarer. Allerede 14 dage efter var ordrebogen så fyldt op at han ikke kunne følge med.

Hvordan tjener du flere penge på dine opgaver?

Det er altid en udfordring at sælge ekstra arbejdstid til ens kunder, men hvis du gør det let for kunderne, kan du ofte tjene mere uden så meget ekstra besvær. Få her tre konkrete tips som kan hjælpe dig på rette vej: 

  1. Sørg for at tjene penge på de materialer som du køber på vegne af kunden. 10 % er bestemt ikke højt sat. Start på 15-20 % i direkte fortjeneste på de materialer som du køber. Derudover skal du overveje hvordan du kan opnå rabat hos de leverandører som du benytter. Husk at også de er påvirket af den økonomiske krise, og derfor er der mulighed for gode aftaler. Det kan hurtig blive til 25 % ekstra omsætning i din virksomhed.
  2. Husk at spørge dine kunder om der er andre ting som trænger til en kærlig hånd, eller om de har venner som kan bruge en ekstra hånd. Jo flere spørgsmål du stiller, jo mere information får du, og du kan dermed bedre målrette dine fremtidige tilbud.
  3. Gør altid dine kunder opmærksomme på at hvis de bestiller flere ting hos dig på samme tid, kan du give en pakkerabat som du normalt ikke kan tilbyde. Folk skal sjældent kun have lavet én ting, men mange ting, så skub til dem med et godt pakketilbud.

Hvordan sikrer du dig at du får penge for udført arbejde?

Som håndværker er det desværre ikke altid at kunderne vil betale for det udførte arbejde. Det kan skyldes at de mener at der skulle være blevet lavet noget andet, eller fordi de blot mangler penge til at betale. Jeg anbefaler altid at man får minimum 20 % af den pris som man har aftalt, inden man rører en finger. Kan man det? Ja, det kan jeg love dig for at du kan. Du skal blot forklare dine kunder hvad formålet er. Som udgangspunkt kan en forudbetaling dække udgifter til materiale eller en garanti for at kunderne er seriøse.

God vind med din virksomhed.

Toke Kruse

Om mig

Normalt skriver jeg til iværksættere som har online-virksomheder eller konsulentvirksomheder her på Amino, men i ovenstående artikel syntes jeg at jeg ville målrette mine råd og tips til alle jer som flittigt skaber en forretning baseret på håndværkmæssige traditioner, hvor det ikke er nuller og et-taller, men søm og skruer som udgør jeres kerneforretning.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op