Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Holding, Holdingselskab, holdingselskaber, vigtige overvejelser

Holding, Holdingselskab, holdingselskaber, vigtige overvejelser

3.192 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2009

Det er formålet med denne artikel, at orientere dig om, hvilke overvejelser du bør gøre dig, såfremt du står overfor at deltage i en virksomhed med andre deltagere… Artiklen er foranlediget af et utælleligt antal samtaler med kommende deltagere i virksomhed med andre deltagere. De fleste vil bare stifte et ApS, og jeg skal så forklare nedenstående i telefonen. Nu har du chancen for at se det på papir – øh – skærm.. I er 2 personer, og i jeres verden ser jeres virksomhed og den påtænkte ejerstruktur ofte således ud:

Tegning 1:

                          ............................

 

 ............................

 

Driftsselskabet

 

Ofte skal I dog gøre en overvejelse, og den overvejelse går ud på at etablere jer med indirekte ejerskab via anvendelsen af moderselskaber, holdingselskaber – kært barn, har mange navne:  

Modellen ser således ud:

 Tegning 2:

 

                           I

 

                           I

Holdingselskabet ApS

Holdingselskabet ApS

                           I

 

                           I

                            .......................

 

 .........................

 

Driftsselskabet

 

 

 

 

Og hvorfor så det…

1.       I opnår optimal fleksibilitet overfor hinanden – årets overskud kan – afhængig af ejerandelen i driftsselskabets størrelse (minimum 10%) løftes skattefrit til den enkeltes holdingselskab, hvorefter den enkelte kan spare op, eller udlodde uafhængigt af kollegaens behov – husk ejer man direkte som i Tegning 1, skal man være enige om fordelingen af overskuddet – og vil den ene ikke løfte overskud ud – med beskatning til følge – så får man ikke overskud… 

2.       I opnår optimal fleksibilitet overfor hinanden – opsparing kan foretages individuelt – man kan med andre ord vælge at lade sit personlige holdingselskab blive velkonsolideret, således at det har noget at stå i mod med… Hvis man går fra hinanden, skal man fx købe den anden ud… Uden holdingselskab (tegning 1) bliver man beskattet af de midler man hæver i selskabet, og det er altså (langt færre) nettomidler man har til at købe den anden ud med… Med holdingselskab (Tegning 2) er det bruttopenge, der er sparet op i holdingselskabet, som man kan købe kollegaen ud med, og derfor er der altså langt flere penge ganske enkelt.  

3.       I opnår optimal fleksibilitet overfor andre – nye medejere – skal nye partnere ind i jeres virksomhed efter en periode, så er jeres optimerede struktur på plads. I skal ikke først til at anvende dyre strukturændringspenge på en omstrukturering (jeg bistår meget gerne), men er KLAR.  

4.       I opnår optimal fleksibilitet overfor andre – nye medejere / skattefrit salg – i 2009 skal man have ejet driftsselskabet i 3 år eller mere, for at opleve skattefrihed på avancen opnået ved et salg af andele i driftsselskabet. Fra 2010 vil salget være skattefrit uanset ejertiden. Skal der nye partnere ind, og skal de købe anparter af jeres holdingselskaber fra 2010 og frem, vil jeres eventuelle avancer i dette eksempel ikke blive beskattet. Dette gælder altid så længe man ejer minimum 10% direkte eller indirekte i driftsselskabet (indirekte henviser til modeller, hvor man ejer andele i driftsselskabet via mellemholdingselskaber. Ejer man, hvis man ser bort fra mellemholdingselskabet, mindre end 10% i driften, vil avancen blive beskattet (og udbyttet ligeså..)) 

5.       Det individuelle holdingselskab kan anvendes i andre erhvervsmæssige sammenhænge, fx ejendomsinvestering, etablering af individuelle datterselskaber, der køber ejendommen og sælger selskabet frem for ejendommmen, hvorved skattefrihed kan opnås, m.v.  

Det korte af det lange er, at ovenstående model er værd at overveje, men kræver en overvejelse inden man beslutter. 

Hvis nu du har læst dette indlæg og tænkt, pokkers, hvorfor lavede vi ikke dette dengang vi etablerede, så læs blogindlægget, der handler om omstrukturering mellem 2 ejer i et selskab..

 

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op