Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Alt er fucking kaos og jeg elsker det :-)

Verden er i kaos, virksomheder mister millioner af kroner, private mister deres job, folk tager deres liv, hæderkronede virksomheder mister deres uskyld, bankerne er latterliggjort, kort sagt, verden er af lave og jeg elsker det!
Som iværksætter er tider som denne helt fantastiske, med mindre man selvfølgelig lever af at polere Porscher, eller andet der nok spares væk i disse tider.

Når uvejret virkelig raser, så bliver træerne rystet og de dårlige gamle æbler falder fra stammen. Der ryger nok også nogle friske æbler, men sådan er livet.
Når stormen er løjet af, så er rigtig meget forandret. Mange ineffektive virksomheder er væk, mange "sådan har vi altid gjort folk" er fyret, eller er tvunget til at tænke anderledes og i det hele taget er der gode muligheder for nytækning efter sådan en omgang.

Det giver iværksættere masser af muligheder for at møve sig ind i brancher ,der ellers var lukket land og komme ind med produkter der ændrer den måde man normalt gør tingene på.
Lige nu, så tænker de fleste virksomheder kun på at spare på deres omkostninger. Så har du metoder til at reducere svind, spare energi, optimere processer, reducere personale etc. så kan det være en gylden mulighed.
En anden spændende ting er, at innovation trives bedst når man er presset. Så hvis du er nystartet, så er du tvunget til at tænke alternativt og det kan der kommer særdeles spændende produkter ud af. Og husk, kan du overleve nu, så kan du tjene kassen når markedet vender om nogle år!

Lige nu så tænker jeg meget på hvad det hele ender ud i og man skal ikke være et geni for at se, at verden ikke bliver den samme i morgen. På Amino betyder det at vi snart kommer med et produkt der kan hjælpe freelancere og konsulenter med at finde arbejder. Når krisen kradser, så vil virksomheder typisk som det første fyre dem de nemt kan komme af med og det er netop freelancere og konsulenter. Men samtidig vil mange virksomheder også have tendens til at ansætte netop den slags medarbejdere hvis der kommer lidt fremgang, da de netop også er nemme at komme af med igen hvis tingene vender.
Så jeg ser et tydeligt behov for en effektiv markedsplads, der hjælper folk med at finde hinanden og mon ikke der kan tjenes lidt som mellemmand?

Så tænk over hvad de næste år vil bringe af udfordringer og se om ikke også du kan finde et område, som har brug for lidt hjælp?

En ide kunne f.eks. være at lave et community for amerikanere der vil spare energi. De aner intet om sparepærer, isolering, solvarme, termoruder, pillefyr, vindmøller etc. Så en driftig iværksætter med mod på at skrive løs om disse emner, vil sikkert kunne få sig nogle gode annoncører, for amerikanerne er virkelig på røven. Jeg tror faktisk at det snart vil gå op for dem at man ikke kan bruge 10 gange så meget energi, som den gennemsnitlige europæer gør og så skal de have hjælp og meget af den ;-)

Nå, jeg skal videre :-)

Dbh Martin

Skrevet : okt 10 2008, 10:36 af Martin Thorborg | med 13 kommentarer | 2.218 Visninger

Kommentarer

Boysen sagde:

Hej Martin

Vil du sige at virksomhederne er kommet så langt at de begynder at kikke dybt i regnskabet for at se hvor der rent faktisk er penge at spare?

Jeg har "opfundet" et system der giver besparelser på 50 % til de virksomheder der har brandmaterial og det service der følger med. Mine tanker går dog på at der måske skal gå endnu længere tid før virksomhederne bliver endnu mere presset på situationen.

# den 10-10-2008 kl. 16:22
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anja Lysholm sagde:

Jeg kan jo håbe at den økonomiske krise (og de personlige kriser der følger med) motiverer folk til selvudvikling så de kaster sig over mine bøger. ;-)

# den 10-10-2008 kl. 16:37
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anders S. Vaerge sagde:

Jeg var en tur i Sears i går (kæmpe kæde i USA med ting og tøj). De har så hamre-meget værktøj i den første afdeling jeg kom ind i, at jeg mellem en potensforlænger af en batteridrevet slagboremaskine og en kompressor der fylder det halve af garagen, helt glemte at købe de to vinduesviskere jeg egentlig var kommet efter! ;-)

Af nysgerrighed kiggede jeg også på hvidvarer - det er altsammen på el. Men der er INGEN mærkning overhovedet med energiklasser eller noget der ligner, så forbrugeren er totalt lost hvis han gerne vil skrue ned for energiblusset. Det har slet ikke haft fokus før, og nu hvor energiforbruget så får fokus, så står man fuldstændig uforberedt.

I det condo jeg bor i er der 400 udendørs lamper (til 160 husstande) der er tændt hele natten indtil klokken 7 om morgenen. Det er almindelige 65W pærer. En elspare-pære med samme lyseffekt bruger 15W. Tja, og så kunne man måske overveje at slukke lyset mellem midnat og kl. 7.

Værsgo' - det var det første indlæg til fri afbenyttelse den der tager udfordringen op, og laver et energi-spare-community :-)

# den 10-10-2008 kl. 16:53
Er kommentaren brugbar? 0 0

Interessant perspektiv p?? finanskrisen… « Verden Omkring Mig sagde:

Pingback fra Interessant perspektiv p?? finanskrisen… « Verden Omkring Mig

# den 10-10-2008 kl. 17:14
Er kommentaren brugbar? 0 0

Rune Gjersvik sagde:

Det er sjovt som andre folkeslag har tendenser til at kopiere den amerikanske livsstil, med fed mad, store biler og især overforbrug.

Det hele skal være oversize, sodavand bli´r større, en Snickers bar vokser i længden osv. Og bilerne skal helst være mega store, og helst 4 wheel drive, hvilket man jo helt sikkert har brug for i DK, med alle de bjerge landet har.

Ja, "alt er fucking kaos" men så for vi da forhåbentlig ryddet op. Der er en del griske børshajer der burde hives i retten og dømmes for alt for store lønninger, og overforbrug.

# den 10-10-2008 kl. 21:11
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Kenneth, ja jeg tror at de nu begynder at kigge efter steder hvor man kan spare, men jeg vil gætte på at de vil starte med at fyre medarbejdere og så efterfølgende kigge på andre besparelser.

Anja, det tror jeg ikke du skal regne med. Jeg tror de vil koncentrere sig mere om at betale deres regninger og beholde deres job. Dine bøger hører desværre til i toppen af Marslows Behovspyramide.

Anders, jeg bor i et gated community og der ser vi det samme. Det er ret stort, så her snakker vi flere tusinde lamper + projektører under palmetræer m.m. Hele dynen kører fra 19 - 07 hver dag og det må koste kassen.

Leif, tak for kommentaren i din gode blog!

Kong Kurs, helt enig og de eneste kommentarer man hører i USA er hvordan man skal få folk til at købe mere af de ting som de ikke har råd til, super!

Dbh Martin

# den 10-10-2008 kl. 22:01
Er kommentaren brugbar? 0 0

Rune Gjersvik sagde:

Et Bob Hope citat: "En bank er et sted, der vil låne dig penge, hvis du kan bevise, at du ikke har brug for det" -citat slut.

Bare det at de kalder sig for bankrådgivere er vildledende, titlen burde nærmere være: Bankvildleder.

# den 10-10-2008 kl. 22:21
Er kommentaren brugbar? 0 0

Anja Lysholm sagde:

Det skal du ikke sige. Tænk på alle de efterladte efter selvmordene og hjertestoppene. Er du gal, der bliver efterspørgsel efter gode bøger om at få kontakt til Efterlivet. ;-) (Har Ivækst ikke en optimist-pris man kan blive indstillet til??)

# den 11-10-2008 kl. 00:37
Er kommentaren brugbar? 0 0

Peter Skouhus sagde:

Jeg deler din begejstring for mulighederne, dem er der mange af lige nu. Når det er sagt skal vi også tænke på de triste skæbner som er blevet rådgivet af gangster og derfor har mistet at hvad de ejer.

Dem har jeg ondt af, dem har jeg meget ondt af, de sidder nu tilbage med smerterne. Dem som har været rigtig uheldige har end dag lånt penge til at investerer med....

Nu gælder det om at holde skruen i vandet og så lad være med at stifte gæld med mindre det er til at drive virksomhed for...det er i alle tilfælde min mening :-)

# den 11-10-2008 kl. 15:14
Er kommentaren brugbar? 0 0

Mikkel deMib Svendsen sagde:

Krisetider er bestemt ikke kun dårlige. Hvis man har produkter, som kan spare virksomheder for udgifter - gøre noget billigere, som de ellers har betalt mere for, ja så kan en krisetid ligefrem vise sig at være en fordel.

Vi lancerer SEO Supporten i USA i december i år, og det er et godt eksempel på et produkt, som jeg faktisk tror har en fordel i krisemarkedet - for her er virkelig tale om, at mange virksomheder kan spare store beløb, i forhold til det de ellers har betalt til konsulenter og burauer.

Så jeg glæder mig helt - lad bare krisen komme an :)

# den 12-10-2008 kl. 12:24
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Kong Kurs, du kender sikkert også "En bank er som en forretning der låner paraplyer ud når det ikke regner og som vil have dem igen når det regner ;-)

Anja, Tjaaa, jeg håber du har ret :-)

Peter, helt sikkert, det er rigtig synd for dem der ikke har taget chancer og som alligevel er kommer i klemme!

Mikkel, det kan sagtens være, men det afhænger af hvordan du markedsfører det. Men det skal nu nok gå dig godt :-)

Dbh Martin

# den 13-10-2008 kl. 02:57
Er kommentaren brugbar? 0 0

René Gade Mikkelsen sagde:

Jeg er enægget-tvillinge-enig med dig, Martin. Grib chancerne imens det hele vælter ned over os. Men... mulighederne står i kø med synderne, og jeg dvæler lige ved sidstnævnte et øjeblik.

Der er simpelthen så mange på de bonede gulve, der har overset, fumlet og (s)nydt i de seneste år - så om man kan lide det eller ej, er det nødvendigt.

For at få yderligere perspektiv i debatten, får I lige linket til min brors ret rystende artikel i dagens Information, Panisk realisme har ramt de globale markeder: www.information.dk/168423

... så er der i hvert fald nogle stykker, man har lyst til at sparke ind i en ildelugtende sub-boble af derivativer og grådige igler!

God aften - og velkommen til kaos.

# den 13-10-2008 kl. 18:51
Er kommentaren brugbar? 0 0

Martin Thorborg sagde:

Ja det er helt vildt!

Vi skal meget længere ned før den råddenskab er væk..

Dbh Martin

# den 13-10-2008 kl. 20:22
Er kommentaren brugbar? 0 0