Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Thomas Bigum B - Bliv set på Facebook

B - Bliv set på Facebook

4.793 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 September 2011

Et billede siger mere end 1000 ord, og i tilgift synes en facebookbruger også, at billeder er lidt mere interessante at kigge nærmere på.

Jeg vil i dette blogindlæg kredse om temaet blikfang, og afslutte med et listigt lille trick. I skrivende stund ændrer Facebook på deres design, og meget tyder på, at billeder får en endnu mere fremtræden plads end tidligere.

Ud på slagmarken
I mit forrige blogindlæg skrev jeg om ankomsten til facebooksiden, og skrev i mit anslag, at der var tale om konvertering af fremmede til fans i forbindelse med velkomsten.

Nu springer vi til en anden front i kampen om facebookbrugernes gunst, nemlig den der foregår i den daglige drift af en facebookside. Kampen på slagmarken de kalder brugernes forsider.

 

Billeder tiltrækker blikke

Se nærmere på dette resultat af et eye-tracking studie. En person er blevet udrustet med udstyr, som kan registrere hvor på skærmen blikket falder. Ikke overraskende viser der sig en tendens til, at personens øje opholder sig i længere tid ved billederne end ved teksten.

Rød markerer de områder øjet har opholdt sig mest ved.

 

Udnyt det åbenlyse
Jeg er ikke overrasket over sådan en undersøgelse, men jeg er til gengæld forundret over, at der ikke er flere virksomheder, der i deres daglige opdateringer udnytter denne åbenlyse adfærd hos brugerne.

Hvis du vil skrive "I dag har vi tilbud", så overvej om ikke du har et billede, som kan sendes op sammen med teksten. Så øger du sandsynligheden for at brugernes øjne standser ved netop din opdatering, fremfor alle de tekstbaserede der ligger i deres forside.

Det listige lille trick
Se her hvordan man kynisk kan udnytte den plads man bliver tildelt af Facebook, hvis man uploader tre billeder i et album. Facebook skifter som nævnt design i skrivende stund, men det nye design giver sikkert blot muligheder for at bruge samme trick i ny indpakning.

Er det at gå langt over stregen, eller mener du at man gør klogt i at stjæle opmærksomhed med arme og ben?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op