Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
14 February 2010

Hvad tænder kvinder for tiden (produktmæssig)? Tja, her i USA er der en ting, som virkelig kan begejstre kvinder: Birchbox. Mit kendskab til Birchbox startede for lidt over en måned siden, hvor fruen, siddende med sin laptop, pludselig udbrød noget i retningen af: “Wow, this is sooo cool!” og hev kredit kortet frem.

Birchbox er kort fortalt en æske som bliver tilsendt hver måned. Man betaler 10 dollars (55 kr.) for at få den tilsendt, man betaler i princippet kun for håndtering og forsendelse. Æsken indeholder vareprøver som skincare, makeup og små praktiske hverdagsting, samt en masse rabatkuponer til webshops og butikker, som er rettet mod målgruppen.

Selve æsken og alle materialer er utrolig lækkert lavet, og fremstår meget eksklusivt. De vareprøver der ligger i æsken er i den gode ende, kvalitetsmæssigt, og en del af vareprøverne er ca. 1/5 af normal størrelse, så der er nok til flere dages brug, og nogle er endda normal størrelse. Der er også små prøver.

For kunderne er Birchbox en billig, spændende og eksklusiv måde at prøve nye produkter af på, og få gode rabatter når de handler online. Hver gang der bruges penge på de produkter der har været i Birchbox, optjenes der point, som kan spares op til gavekort, der kan bruges til køb af produkter. For leverandørene er det en billig form for markedsføring. Vareprøverne koster garanteret ikke alverden at producere, og Birchbox gør det muligt at nå mærkeloyale kunder, som de ellers ikke ville nå.

Jeg ved ikke helt hvordan Birchbox tjener penge, men de 10 dollars de får pr. medlem hver måned dækker sikkert nemt pakning og forsendelse (forsendelse er billig i USA). Så de kan sikkert lave et lille overskud på at sende pakkerne ud, og de får garanteret et kickback hver gang en bruger køber mere på webshops med rabatkuponerne.

Birchbox har fået virkelig meget medieomtale. Jeg har set dem på TV, i tidsskrifter, på blogs, store websites, sociale medier etc. Ved en hurtig søgning fandt jeg ikke de nyeste medlemstal, men for ca. et halvt år siden havde de 400.000 medlemmer, og det tal er garanteret større i dag.

Jeg ved ikke om der findes et lignende koncept i Danmark, hvis ikke, var det måske en god ide for en iværksætter, med lyst til at lave noget online.

Link til Birchbox: www.birchbox.com

PS: Nåja, der findes også en Birchbox til mænd, men det virker som om at det mere er kvinderne der har taget konceptet til sig…

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Carsten skriver Skriv dig op