Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

EU er de små skos kontinent!

2.546 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 June 2012

Vor herre bevares. Jeg læste lige artiklen om EU-kommissionens trusler om at hive Google i retten, på Amino Buzz.

Jeg troede at man havde andet at gå op i i EU end om en søgemaskine er for stor. Ja, jeg kunne nævne en finanskrise, som EU ikke synes at kunne finde ud af at løse. Men nej, der skal naturligvis være plads, tid og økonomi til at bekæmpe virksomheder som er for succesfulde.

Hele 18 måneder har en kommission tilbragt med at efterforsket Googles forretningsmetoder, og er nået frem til at Google måske favoritiserer sin egen søgemaskine over andre. Øhhh ... Hvad? Nå, så Google skulle måske indbygge Bing eller Yahoo i sin Android-platform, eller hva'? Hvor mange millioner har det kostet at nå den konklusion?

Her i USA oplever jeg en helt anden mentalitet. For det første hyldes giganterne af alt fra den almindelige lavtlønnede lønmodtager, til landets præsident. Obama er jævnligt her i Silicon Valley for at tale med succesfulde erhvervsledere, VCs og iværksættere fra virksomheder som Google, Apple, Facebook, LinkedIn og lignende. Han henter inspiration og forståelse for erhvervslivet fra disse ledere. Det har han iøvrigt gjort i hele sin periode - ikke kun i år hvor der er valg.

Jo jo, det sker da at nogle lokale politikere puster sig op og føler trang til at vise at de har magt. Eksempelvis prøvede nogle politikere i Cupertino at sætte en stopper for Apples planer om at bygge et nyt hovedkvarter, kaldet The Spaceship, på en grund ved det gamle HP campus. Det var mens Steve Jobs levede, og han rev derfor 15 minutter ud af sit travle program og deltog i et byrådsmøde der behandlede sagen. Han rejste sig op og sagde at hvis de så nogle problemer i hans byggeplaner, kunne han da købe en grund i Mountain View og så lægge de mange, mange millioner skattekroner i deres kommunekasse i stedet. Den beslutning var HELT op til de opblæste politikere. Sjovt nok gik luften af dem ret hurtigt igen.

Men nej, i EU skal fornuften ikke sejre. Der skal man stå fast på sit princip, også selvom brugerne af Google sikkert er ganske tilfredse med at deres søgemaskine er integreret (for) mange steder. 

Der findes vel ikke en amerikansk it-gigant, som EU-kommissionen ikke har bidt sig fast i struben på. På vegne af mine kolleger i branchen her i Silicon Valley sender jeg en dybtfølt undskyldning. Bær over med dem. De er ikke vant til at få at vide at man ikke må blive for store. De går rundt og tror at det drejer sig om at blive så succesfulde som muligt, og skabe så god en forretning som muligt. Ja, det lyder måske ikke som en fair løsning, men bær over med dem alligevel. De ved ikke bedre.

Her vælger man hellere en skostørrelse for stor end en skostørrelse for lille.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Carsten skriver Skriv dig op