Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Carsten Jacobsen fra InspireAnalytics Inc. Iværksætteri kræver livsstilsændring

Iværksætteri kræver livsstilsændring

1.390 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 August 2011

De færreste tænker måske over det, men det at blive iværksætter, er faktisk noget der kræver en stor livsstilsændring for de fleste.

Ordet "livsstilsændring" forbinder mange nok med at tabe sig, begynde at leve sundere og andre fysiske forbedringer. Det kan også være at skabe mere tid til familien, begynde at arbejde mindre, bruge mere tid på sin hobby etc.

Men det at starte som iværksætter er faktisk en meget stor livsstilsændring!

Man forlader typisk noget som er kendt, trygt og sikkert. Man er vant til en fast indtægt, et arbejde man sandsynligvis er god til, og har erfaring med. De fleste føler sig sikkert på sikker grund. Det kan også være at man kommer lige fra uddannelsen. Men hvad sker der så når man kvitter det kendte, og kaster sig ud i iværksætteri?

Mange "mister" kolleger, og må stå på egne ben. Det kan faktisk være lidt ensomt. Der er ikke andre at spørge til råds, eller sende en besværlig eller kedelig opgave videre til. Man skal løse ALLE problemer selv, eller betale sig fra det, hvilket ikke altid er en løsning. Man skal også løse opgaver, og tage stilling til opgaver, som hidtil har været ukendte for en. Hvis man eks. arbejder med software, webdesign eller lignende, er man nok ikke så vant til at lave regnskab.

Jeg startede selv min første virksomhed dagen efter jeg stoppede på universitetet. Jeg havde sat et stort skrivebord op i lejligheden og ville arbejde hjemmefra. Jeg havde faktisk lidt svært ved at administrere den frihed jeg pludselig havde fået. Jeg kunne arbejde når jeg ville, og lade være når jeg havde lyst til at gøre noget andet. 

Hvis jeg mangle noget til frokosten kørte jeg ikke bare til den nærmeste butik. Næ, jeg kørte ca. 30 km til det nærmeste storcenter, for så kunne jeg jo købe det hele, og spare tid. Hmm… Det var vist begrænset hvor meget tid jeg fik sparet. TV'et stod iøvrigt i samme rum som skrivebordet, så det blev automatisk tændt om morgenen. Det skete lidt for ofte at jeg pludselig fandt mig selv i sofaen og gloede TV istedet for at arbejde. 

Jeg havde med andre ord svært ved at administrere min nyvundne frihed, og den livsstilsændring det krævede at gå fra at være studerende til at være iværksætter.

Mit råd til kommende iværksættere, og nye iværksættere, er derfor, at I ikke kun skal tænke på Jeres produkt, kerneydelse etc. når I planlægger virksomhedsopstart. Tænk også over hvilken livsstilsændring det vil blive, og læg en plan for hvordan din dag skal se ud. Forbered dig på at dit liv vil ændre sig, og sæt mange af de små trivielle hverdagsting i system. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Carsten skriver Skriv dig op