Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Steinar Ditlefsen Logik eller emotionalitet?

Logik eller emotionalitet?

1.926 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 August 2011

Logik vs. emotionalitet.

De aller fleste er drevet og motiveret af ydre faktorer – materialistiske ting og penge. Verdensklasse aktører motiveres inde fra. Deres drivkraft er deres drømme og passion. Gennem dette kan de se hvad de er villige til at kæmpe for, også når tiderne er hårde. Når de motiverer andre, er det først og fremmest ved at trigge den samme indre og uendelig stærke drivkraft.

Jeg møder mange coaches, foredragsholdere, terapeuter, undervisere og ledere, der spørger hvordan de virkelig kan inspirere sit publikum. Der kan være mange svar, men ofte oplever jeg at den store forskel ligger i evnen til at tænde den store krafT - følelserne.

Er du coach, leder eller foredragsholder, så er spørgsmålet ovenfor derfor så afgørende for dine resultater. Amatører vil tit vælge kun den ene tilgang – enten logisk motivation eller emotionel motivation. De store ledere bruger begge to. Ved strategisk og taktisk planlægning, er det oplagt at følelser kan forstyrre. Men skal man opnå ekstraordinære resultater, sker det dog i erkendelsen af at ingen kraft i verden slår en stærk passion og en indre brand der er villig til at gennemgå hvad som helst for at opnå sit mål. Og her kommer logiske argumenter til kort.

Én har så meget på hjertet, og det er så indlysende at det kan gøre en forskel. Han argumenterer for sin viden og sine modeller, og han skulle gerne haft meget mere tid til at fortælle alt han ved. Hans publikum nikker, og synes han har nogle gode pointer. De går videre i livet og gør intet nyt.

Du er varsom med alle dine argumenter. Du ved at publikum er drevet af kærlighed, anerkendelse, værdier, tryghed, lysten til at gøre en forskel osv. Du ved også at emotionel motivation kan drive dem langt forbi hvad de faktisk selv tror er muligt at opnå. En indre drivkraft der kan inspirere dem til at blive ved udover deres naturlige smertegrænse, og som vil føre dem til resultater de ellers aldrig ville kunne opnå. Når du er færdig, vibrerer de på et helt nyt niveau. Mødet med dig var en ny start.

Skriv en kommentar nedenunder, og lad mig høre dine oplevelser omkring logik vs. emotionalitet!

 

PS. Hvis du er foredragsholder eller holder præsentationer, kan du se denne lille video som jeg lavede tidligere i sommer – hvor jeg fortæller om brug af emotionalitet i foredrag.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Steinar skriver Skriv dig op