Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Steinar Ditlefsen Caroline Wozniacki - inspiration

Caroline Wozniacki - inspiration

2.499 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 August 2010

I anledning af at US Open går i gang, passer det godt at få lidt inspiration ved Danmarks tennis-dronning. I mine øjne er hun også helt klart en kandidat til titlen Mental toughness dronning.

I min første blogartikel her på Amino, skrev jeg om hvordan man overvinder tale-frygten. Når man står foran en meget afgørende samtale eller præsentation, oplever mange at frygten for at det kan gå galt, giver følelsen af at være under et kæmpe pres.

Her er det så at Caroline Wozniacki kan være til inspiration. I år er der enorme forventninger til vores tennis-stjerne i US Open. Mange ville nok i samme situation føle et vist pres. Men da en journalist spurgte hende i weekenden om hun mærkede presset, svarede hun: "Pres er noget, du føler, når du står et sted, hvor du føler, at du ikke hører til. Når du virkelig tror på, at du hører til dér, at du kan gøre det, som skal gøres, så er der ikke noget pres."

Et andet godt eksempel på Carolines mentale styrke, var sidste gang i US Open (2009). Hun skulle møde den unge amerikanske tennisdarling, Melanie Oudin, i kvartfinalen. Før kampen diskuterede journalister og eksperter om hun ville få nerver på i kampen, hvor stort set alle de 24.000 tilskuerne ville heppede på modstanderen. Hver gang modstanderen gjorde det godt eller hun selv lavede fejl, ville alle 24.000 på lægterne klappe højt. Hvordan ville hun takle det? Carolines geniale svar efter kampen: "Jeg forestillede mig bare at det var mig de klappede for." Så simpelt at det næsten lyder lidt for nemt. Men det virker.

Cluet her er at underbevidstheden ikke kan mærke forskel på fantasi og virkelighed. Så når hun vælger at se det på denne måde, udløser underbevidstheden positive emotioner - som selvsagt påvirker hende på en helt anden måde end frustrationer over manglende opbakning ville gøre.

2 ting vi kan lære af  Caroline Wozniacki i forhold pres-reducering:

1.     At virkelig gode forberedelser giver bedre kontrolfølelse. Hvis man ved at man på forhånd har forberedt sig optimalt, så har man også et andet overskud håndtere ting som måtte ske undervejs.

2.     At man kan være kreativ og også i pressede situationer finde måder at tænke positivt på. Positive tanker giver positive følelser. Når kroppen har gode og positive følelser, er det nemmere at gøre positive handlinger som medfører positive resultater.

Mental styrke er altså ikke bare noget man har eller ikke har, men i høj grad et resultat af de forberedelser man gør og de tanker man selv vælger.

Så bliver det spændende at se hvor langt det holder denne gang. Hav en god uge!

 

PS. Har du et godt eksempel på mental toughness så del det med mig nedenfor...

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Steinar skriver Skriv dig op