Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Vil du signere din dag?

Vil du signere din dag?

5.949 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 November 2013

Travlhed gør at vi ofte ender op med at gå på job, gå hjem og om aftenen er man så træt at man ikke gider gå ud og netværke eller se andre (sådan kan jeg i hvert fald godt have det her i vintermånederne).  Og flere af os dumper ned i en sofa foran tv. DONT!

Brug dit liv til noget du kan være stolt af. Alt for mange af os spilder livet og lader stå til foran det skide tv. Vi sidder bare der og bliver fede og dumme.

Uanset hvor du er i dit liv, bør du omgive dig med noget eller nogen, der kan lære dig noget. Spild ikke tiden. Du har brug for inspiration. Og dit liv er så kort, at det da bør bruges til noget fornuftigt. 

En person jeg har stor personlig respekt for er David M. Rubenstein. Han er CEO for Save Darfur Coalition og han er stifter af The Carlyle Group (et global privat investeringsfirma). I 2011 var han rankeret på Forbes liste over blandt de rigeste amerikanere med plads 148 og i verden som nummer 418. Hans formue er estimeret til at være $2.8 billion. David har alle de tre gange jeg har mødet ham gjort et stort nummer ud af at sige at jeg ikke må hvile på mine laurbær. Du skal hele tiden sørge for at gøre noget fornuftigt med din tid. Tid kommer ikke tilbage og kan ikke puttes på lager. En time gået, er en time gået. Vær kritisk med hvordan du bruger din tid. Lad være med at spilde din tid og din energi, siger han. Tænk lidt over hvordan du bruger din sparsomme tid og din knappe energi!

General David Allen (som især er kendt fra David Petraeus skandalen), som jeg mødte i april 2013, går forrest i alt hvad han  gør. Han gør det han beder sine ”medarbejdere” gøre. Han er med ude i felten, og sidder ikke bare bag sit skrivebord. Og hver aften når han afslutter hans lange arbejdsdag spørger han sig selv ” har jeg i dag gjort det bedste jeg kan, og alt det jeg kunne?”. Han fortalte at han af og til har måtte vende om, og gå tilbage til sit skrivebord eller ud i felten hvis svaret var ”nej”. Han ønskede at hver dag var afsluttet i den ypperste kvalitet. Og når nogen så døde, hvilket de gjorde under hans tjeneste, satte han sig personligt ned og skrev til de pårørende. Håndskrift og med en signatur på. Hvert navn var et stort tab.

De fleste mennesker kan lære dig noget, hvis du ser godt efter.  Også en krigsgeneral. Uanset hvad jeg måtte mene om generaler og krige i det hele taget, må jeg indrømme at han var én af de meste menneskelige og autentiske ledere, jeg længe har mødt. Selvsagt er han ansvarlig for mennesker og udstyr i nogen af verdens udfordrede steder, og indirekte medansvarlig for mange unge menneskers død. Uanset og taget alt det i betragtning repræsenterer han, for mig at se nogle stærke personlige sider, som jeg godt kunne lide, og som jeg gerne vil dele med jer.

Han har i mange situationer siddet uden en formel på, hvad man så gør. I de situationer hvor han var mest ensom og manglede råd, kunne han søge inspiration fra alle de bøger han igennem har læst. Profiler på store tænkere, ledere og inspiratorer. Han fandt lindring i historien. Men husk især at det ikke kun er fremtidens ledere eller smart ledelsesbøger du kan lære noget af.

Inspiration er ikke kun i fremtiden. Den findes også i fortiden.

Han fik mig til at tænke over, at hvis jeg ikke ser tv i mere end 30 min om dagen har jeg totalt set i hvert fald 1 time om dagen hvor jeg kan lave noget andet fornuftigt. Jeg besluttede mig for at lave en liste over de 10 mennesker hvis historie jeg vil lære noget af. Hvis jeg læser 5 sider hver aften (på 1 time) kan jeg på 1 år læse: 1.825 sider svarende til ca. 4-6 profiler om året. Det er selv for mig overskueligt, og det lærer jeg da mere af en at sidde og glo på en tv serie.

Signatur på denne dag? 

Noget lignende ritual har en anden meget inspirerende leder. Den meget succesfulde erhvervskvinde Ms. Carlson[1], som jeg mødte i 2012. Hun fortalte at hun hver aften afslutter dagen med at spørge sig selv ” vil jeg sætte mit signatur på denne dag” ganske som en kunstner gør det når han afslutter et maleri. Dette besluttede hun sig for at gøre, efter én af hendes døtre døde i en alt for tidlig alder.

 

Er din dag så god, og har du gjort alt du kan for at det bliver den bedste dag?

 


[1] bestyrelsesformand for Carlson Hotel imperiet og forfatter til den skønne bog om ledelse ” how to lead matters”

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op