Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Rubens iværksætterblog Det sværeste er ikke at starte op, det er det der kommer bagefter der er en balancegang..

Det sværeste er ikke at starte op, det er det der kommer bagefter der er en balancegang..

1.315 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 November 2014

Der er mange der anser det som en stor udfordring at få en god idé og få startet en forretning op. 

Om det er en webshop, en butik, en service eller noget helt andet er det faktisk slet ikke den del der er svær.

Jeg har en teori om at virksomheder skal være en vis alder før man tilnærmelsesvis kan læne sig bare en smule tilbage i direktørstolen bag sit skrivebord og faktisk bare betragte sit værk trække penge ind, skabe arbejdspladser, skabe glæde og velfærd uden man nødvendigvis har krampagtigt fast om styrepinden.

Så hvad sker der når man er startet op, og man møder den første succes.

Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg deler gerne mine erfaringer med andre.

Jeg startede DALTEK op for godt og vel 6 måneder siden. Jeg havde en forretningsplan, god viden, og troede også på ideen. Nu 6 måneder efter har jeg sendt min første faktura med et 6 cifret beløb på, og omsætter for en lille kvart mio om måneden. Ja det er superfedt, og det er også gået rigtig stærkt. Den succes jeg har lige nu skyldes primært 2 rigtig store kunder. 

Det der sker i mig i denne situation er først at jeg bliver rigtig glad. Jeg har lyst til at knytte næverne, kaste dem begge i vejret og råbe et eller andet uforståeligt. 

Men kort efter slår en stærk frygt ned i mig, en frygt for at miste igen.

Og det er hele humlen ved at starte en virksomhed op, og især at drive den efter den første succes eller to er i hus. 

For at blive helt konkret og igen tage udgangspunkt i egen situation har jeg været nød til at se det hele lidt fra oven.

Jeg har besluttet mig for at de penge der tjenes nu på de 2 store kunder skal investeres i salg. Samtidig skal der folk til at løse især den ene opgave. Så jeg har valgt at leje folk ind fremfor at ansætte. Det er jo også det koncept jeg selv sælger, og man skal stole nok på sit eget koncept, eller produkt, til at man selv tør bruge det.

Det giver en mindre fortjeneste, og man skal i min optik passe på at man ikke bliver grådig. Grådighed er jeg overbevist om er en stor % del skyld i at iværksættervirksomheder nogen gange går nedenom og hjem. Man har simpelthen ikke nok fokus, man begynder at hvile på laurbærene. 

Jeg vil gerne i den forbindelse give nogle tips til hvordan man holder fokus og er målrettet når det går godt. Målrettethed og fokus kommer lidt af sig selv når man er i selve opstartsfasen og skal have kunder, og forretning op at køre. Men når man er oppe at køre er det nogengange meget nem at slå over på autopilot. Og det er en stor stor fejl..

Tips 1 - Det er en rigtig god ide at du på nuværende tidspunkt finder din oprindelige forretningsplan frem fra skuffen med papirer igen. Pludselig mindes du om alle de tanker du havde dengang det hele var nyt og spændende. Du har flyttet dig i mellemtiden, oftest efter markedet og kunderne. Opdatér nogle af punkterne. Nogle af punkterne skal måske nedjusteres lidt forventningsmæssigt, og andre skal tunes lidt op. Andre igen er perfekte som de er. Lad være med at slette de gamle punkter, men indsæt istedet kommentarer med dato. Fidusen her er at få lidt af det oprindelige følelsesregister op fra vågeblus igen.

Tips 2 - Sæt 30 minutter af til at tænke forretningsstrategi. Har du mulighed for at investere penge i salg, markedsføring eller andet som var dyrt og besværligt da du startede op ? Er det nu du skal have fat i nogle af de tilbud du fik dengang men ikke havde råd til ? Det er svært nok at beholde de gode kunder du har på nuværende tidspunkt, men det er en endnu større udfordring at opretholde et flow af kundetilgang. 

Tips 3- Tænk mere strategisk, få lavet en strategi der har til mål at vokse i kundemængde fremfor at tænke i kroner og ører. Kan du bruge penge på markedsføring eller langsigtede investeringer i stedet for lønninger til dig selv, en leaset bil eller hvad det nu kan være ? 

Tips 4 - Skal du ansætte personale så ansæt folk der er klogere end dig selv. Mange iværksættere er bange for folk der er klogere end dem selv. Har du selv en handelsskoleeksamen jamen så ansæt en med en Phd. Køb kompetencerne fremfor at fortælle dine kunder at du har dem og du så fejler fælt istedet. Øg kompetencerne i virksomheden fremfor at holde dem nede på et lavere niveau. Dette åbner op for nye muligheder, et bredere markede og måske også nogle ordrer du kan tjene rigtig fede penge på. 

Mit sidste tip er faktisk ganske enkelt. Lev 20% under evne fremfor 20% over evne, og hold for himlens skyld jordforbindelsen. Kig på de mange super successer der er herinde på Amino blandt iværksættere. Det er oftest folk der er ganske jordnære og ikke flyver i høje luftlag. Det kaldes også realisme ;)

Rigtig god vind i sejlene med jeres iværksætteri.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Uldal skriver Skriv dig op