Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Rasmus Nicolaisen Guide til CVR - når man er under 18

Guide til CVR - når man er under 18

4.284 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 March 2013

Hej dette er mit allerførste blogindlæg, som jeg laver her på min Amino blog. Jeg håber naturligvis at mit "post" kan bringe noget værdi ud til jer! Grunden til at jeg skriver denne guide er bl.a. fordi, at jeg kan se at der er mange unge derude, som har problemer og spørgsmål angående CVR registrering, når man er under 18 år og umyndig. Jeg bestræber mig i dette indlæg, at komme så godt rundt om de forskellige emner og spørgsmål, som jeg kan.

God fornøjelse!

Step 1 - Find ud af hvad du vil starte

Det er vigtigt, at du har bestemt dig for hvad du vil starte inden du sender din ansøgning afsted til statsforvaltningen, da de forventer at du har en idé om hvad du vil starte. De forventer også, at du har gjort dig nogle tanker om virksomheden. Så find ud hvad du vil!

Step 2 - Find din Statsforvaltning

Først og fremmest, når du har bestemt dig for hvilken virksomhed du vil starte, så skal du finde den Statsforvaltning, som du hører ind under. Bor du et andet sted - som mig for eksempel - så er det den adresse, hvor du er registreret på i folkeregisteret. I mit tilfælde var jeg stadigvæk registreret på min forældres adresse, så jeg hørte derfor under Statsforvaltning Nordjylland.

Du kan finde din Statsforvaltning her: http://statsforvaltning.dk/site.aspx?p=4621

Step 3 - Opfyld kravene fra Statsforvaltningen

Hvis du gerne vil accepteres så hurtigt som muligt, så er det rart at sende alle de nødvendige informationer afsted som de skal bruge, allerede fra starten af. Da de ikke selv har lavet en guide om hvilke informationer de kræver, så står det naturligvis her. Jeg har lavet det i punktform for at gøre det så overskueligt som overhovedet muligt. Følgende information bør stå i selve ansøgningen, som du selv skal udforme i et tekstbehandlingsprogram fx. WORD.

  • Type virksomhed - Skriv hvilken type virksomhed, som du vil starte. Fx. Enkeltmandsvirksomhed.
  • Risiko - Fortæl om risikoen ved at starte op som selvstændig. Hvad er der af risiko for at komme i gælds/erstatningsproblemer.
  • Budgetter - Udform et forventet driftsbudget for det første år. Jeg ved godt, at det er svært, men man skal bare skrive det, som man regner med - bare vær realistisk! Du skal dog i det mindste sørge for at skrive om forventet omsætning, udgifter, og resultat. Du kan også udforme det i en skabelon, der ligger en skabelon helt gratis her hos Start Vækst: http://www.startvaekst.dk/Budgetter/0/8/0
  • Finansering - Fortæl hvorfra du vil anskaffe pengene til at starte op. Du skal også fortælle om hvorfra du vil få pengene til at dække de løbende omkostninger fra.
  • Regnskab - Skriv hvordan du vil få udarbejdet regnskab, om du kender nogen som eventuelt kan hjælpe dig kunne være en idé.
  • Udfyld en friholdelseserklæring - Du skal sammen med dine forældre udfylde en friholdelses erklæring. Du finder den her: http://statsforvaltning.dk/site.aspx?p=8465


OBS: Det er dine forældre som skal sende ansøgningen, så du er nød til at skrive ansøgningen, som om de skrev den. De skal også skrive under med deres navne.

 

Step 4 - Send ansøgningen afsted!

Du kan enten sende det på mail eller pr. Brev. Husk at have tålmodighed med dem. Det tog mig 5-6 uger, hvor jeg ringede ind og rykkede dem for svar.

Step 5 - Min ansøgning er godkendt. Hvad nu?

Når du har modtaget din godkendelse fra Statsforvaltningen, så kan du gå ind og oprette din virksomhed og få CVR på virk.dk. Husk at vedhæfte billede af dokumentation fra Statsforvaltningen.

 

Det var det! Held og lykke med jeres virksomhed,

Rasmus Nicolaisen
www.rolcera.dk

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rasmus skriver Skriv dig op