Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Har du ikke penge til momsen?

Har du ikke penge til momsen?

26.855 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 July 2010

For nogle virksomheder er momsen en hård knast at komme over. Måske navnlig virksomheder, som afregner moms halvårligt.

Ved at skrive til SKAT kan du blive flyttet fra halvårlig til kvartalsvis moms, eller fra kvartalsvis moms til månedlige afregninger. Det kan være en fordel for nogle virksomheder ikke at opspare så stor en gæld. Andre vil mene, at pengene har det bedst på virksomhedens konto længst muligt, og det er også sandt. I nogle tilfælde. Men har du svært ved at få sparet sammen til momsen, kan det være en fordel at afregne hurtigt.

Er du kommer i den situation, at du ikke har tilstrækkelige midler til at betale den kommende moms, skal du vide, at du kommer til at betale renter. Der er ikke tale om et gratis lån. Så overvej, om banken kan træde til. Hvis ikke, må sagen håndteres mellem dig og SKAT.

Der er to meget uheldige men ret udbredte manøvrer forbindelse med, at virksomheder ikke kan betale momsen.

1. Undlade at angive momsen
2. Angive et for lille beløb og først finde fejlen ”noget senere”

Løsning 1 duer ikke: Du kommer til at betale for rykkere, og SKAT vil på baggrund af dine tidligere angivelser lave en foreløbig fastsættelse af momsen.

Løsning 2 duer heller ikke: Selvom du undgår rykkere og måske kan nå at rette op på det, så er det ulovligt. Og hvis du på et senere tidspunkt får brug for at indgå en aftale med SKAT om betaling af A-skatter, B-skat eller moms, så virker det særdeles uheldigt, hvis du konsekvent har ”læst forkert” og altid til din egen fordel.

Løsningen, du skal vælge er:

3. Angive det korrekte momsbeløb rettidigt og kontakte SKAT med et forslag til en betalingsaftale.

Send den del af momsen, du kan med det samme for at vise din gode vilje. Og vær så realistisk med hensyn til, hvornår resten kan betales. Medarbejderne i skattecentrene har til opgave at få pengene krævet ind. Men de er både til at tale med og bemyndiget til at lave nogle rimelige afdragsordninger.  De vil bare gerne have, at aftalerne bliver overholdt, så lov ikke mere, end du kan og har til hensigt at overholde.

Er der tale om gammel momsgæld eller blandet A-skat, B-skat og momsgæld, vil du måske blive indkaldt til et møde på et tidspunkt, og da vil det være rigtig godt at have en anden person med, det kan f.eks. være din revisor eller en anden person, som er godt inde i dine økonomiske forhold. Dels for at hjælpe dig i samtalen, som godt kan opleves som ubehagelig, fordi skattemedarbejderen kan begynde at tale om udlægsforretninger. Men måske især for at I er to, der hører, hvad der bliver sagt, så der ikke opstår tvivl, når du kommer hjem.

De næste frister er:

Kvartalsafregnende: 17. august 2010 (for 2. kvartal 2010)
Halvårligt afregnende: 1. september 2010 (for 1. kalvår 2010)

God arbejdslyst.

Anette
http://regnskabsskolen.dk

 Se indholdsfortegnelse, læs et prøvekapitel og køb den her.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op