Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Rejser - nye regler i 2010

Rejser - nye regler i 2010

6.984 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 February 2010

Der er kommet nye regler for rejser i 2010. Det vil sige: Satserne er de samme, som de også var i 2009:

455 kr. pr. døgn til mad og småfornødenheder
195 kr. pr. døgn til overnatning
15%/30%/30% fradrag for henholdsvis morgenmad, frokost og aftensmad, som ikke afholdes ud af diæterne men bliver betalt ad anden vej.

Jeg bruger et regneark til at holde styr på det  - find regnearket her.

Det nye er, at der er en max.grænse af skattefri diæter/rejsegodtgørelse. I nogle tilfælde, altså:

Der må udbetales diæter/rejsegodtgørelse på max. 50.000 kr. pr. år til selvstændigt erhvervsdrivende. Hvis rejseaktiviteten strækker sig ud over de ca. 76 døgn, som kan holdes inden for de 50.000 kr., må resten af rejsedagene dækkes ved hjælp af, at virksomheden betaler hotel og mad efter regning. Der står ingen steder, at man ikke (fortsat) kan vælge, at firmaet betaler hotellet efter regning, og at den rejsende ejer så får udbetalt kostsatsen. I så fald rækker de 50.000 kr. til 87 dage og ca. 23 timer :-).

Hvis en lønmodtager ikke modtager diæter/rejsegodtgørelse fra sin arbejdsgiver men i stedet får beløbet som et fradrag på selvangivelsen, er grænsen også 50.000 kr., præcist som ovenfor.

Derimod dækker den nye 50.000 kr.s regel ikke i de tilfælde, hvor en lønmodtager får diæter udbetalt af sin arbejdsgiver. Lige netop i den situation er der ingen grænse - reglerne er som tidligere år.

For de fleste af os, kommer de nye regler nok ikke til at betyde det store, jeg har efter min egen mening alt for lidt rejseaktivitet og leder forgæves efter et en god og relevant bogholderkonference på Maldiverne eller et tilsvarende nydeligt sted. Men for kørende sælgere, udstationerede håndværkere mv. vil det give nogle ændringer og i mange tilfælde reducerede fradrag.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op