Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Hvad revisor og advokat tilsammen ikke kan finde ud af .... ("Det er ikke mit bord")

Hvad revisor og advokat tilsammen ikke kan finde ud af .... ("Det er ikke mit bord")

2.662 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 September 2009

Så har jeg i Inloco Regnskab igen i dag haft besøg af en fortvivlet iværksætter, som har fået en række temmelig uforståelige breve fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om ting og sager, der ikke var i orden. Frustrationen gik på: Hvordan kan man betale revisor og advokat xx antal tusinde kroner for at få hjælp, og så er det alligevel ikke helt i orden? Og det kan man jo godt spørge sig selv om: Hvilke krav kan vi stille til vores rådgivere - og hvordan tjekker vi om eksperterne på områder, hvor vi ikke selv ved en fløjtende fis.....

Den aktuelle sag handlede om, at revisoren havde anbefalet, at driftselskabet i en holding- og driftkombination ikke skulle revideres, og at der alene skulle foretages et review, altså et gennemsyn. Det er lidt billigere og/eller gør, at revisoren har bedre tid til rådgivning og slider mindre på sin ansvarsforsikring. Holdingselskaberne skal altid revideres. Det havde vores iværksætter så skrevet under på i forbindelse med årsregnskabet, hvor det var indskrevet som et notat i ledelsesberetningen. Som så var indsendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - helt efter reglerne.

Imidlertid havde ingen - altså revisoren eller iværksætteren - sendt de vedtægter ind, som også skal ændres, når man fravælger revision. Og siden det ikke var sket, ville Erhvervs- og Selskabstyrelsen ikke anerkende regnskabet, og hvis ikke der kommer et revideret regnskab i løbet af max. fire uger fra brevdatoen, vil iværksætterens driftsselskab blive sendt til tvangsopløsning. Siden denne iværksætter havde været på rejse, er det godt tre uger siden, brevet blev sendt, og i løbet af i dag havde iværksætteren nået at blive rigtig uenig med revisoren, så en ny  skal til - og hvordan finder man en ny revisor og får det hele ordnet og samlet på en mindre end en uge, og helst til næsten ingen penge?  Bøvl og ballade.

Men det er nu ikke den type undladelser, jeg oftest støder på. Der er en anden, som er meget værre, fordi den gentager sig hele tiden:

I forbindelse med stiftelse af et selskab eller omdannelse fra en personligt ejet virksomhed til f.eks. et anpartsselskab er der en række papirer, der skal udfyldes. Det deles advokaten og revisoren fint om: De får anmeldt det ene og det andet til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, får noteret, hvem der er revisor, indsendt vedtægter mv. så selskabet eksisterer, får åbningsbalancen på plads i det nye bogholderi og stemt det af hele vejen rundt.

Det, de ikke kan finde ud af er, at selskabet også skal registreres som momspligtige eller lønsumsafgiftspligtige, hvis der er momsede eller lønsumspligtige aktiviteter i selskabet. Og for A-skat og ATP, hvis ejeren af ApS-et eller andre skal have løn fra selskabet.

Revisoren mener, det er en del af registreringsarbejdet, det må advokaten tage sig af.
Advokaten mener, at det er "noget med økonomi", så det må revisoren tage sig af.

Resultatet er, at ingen gør det, og at iværksætteren får sine A-skatteindbetalinger retur eller indsat på en fejlkonto. Momsen bliver forsinket, og heldigvis har medarbejderne i SKAT hørt historien så mange gange før, at de glad og gerne udsteder forlængede frister på baggrund af en forklaring i telefonen fra de selvstændige, som gerne vil afregne men ikke kan komme til det. Og ikke kan forstå, at det skal være deres problem, når nu de har betalt i dyre domme til eksperter for at få det selskab på plads.

Derfor må du, når du har fået hjælp til noget fra revisorer og advokater altid slutte sagen med at spørge: Mangler der noget? Er alle registreringer på plads? Er der noget, jeg skal gøre selv?

For som virksomhedsejer er du den eneste, som ikke kan tillade sig at sige: "Det er ikke mit bord".

.....

 

.....

PS: Ses vi på messen i weekenden? (med link til gratis billetter)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op