Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Sven Philipsen Tanker på hungry.dk er det et tech-startup?

Tanker på hungry.dk er det et tech-startup?

2.450 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 January 2013

Som udgangspunkt er jeg altid ovenud lykkelig når jeg læser om et nyt dansk start-up indenfor tech. Igennem de sidste 10 år har det været min største interesse, at følge hvad der er sket på netop dette marked. Markedet er i dag væsentlig mere spænende end det var i starten, hvor stort set alt dansk innovation kun kom fra/til virksomheden Freeway.

I dag har vi en lang række virksomheder, der klare sig rigtigt godt på det internationale marked. Dette er til dels fordi det endelig er lykkedes danske virksomheder, at tiltrække den kapital der gør virksomheden kan gå global inden f.eks. en amerikansk virksomhed tager "hele" markedet.

Dog har jeg blandet mavefornemmelser efter jeg hørte om det nyeste danske tech start-up "Hungry.dk".

Positivt:
- Det er et stærkt team, der netop tidligere har vist at de kan lede virksomheder til succes.
- Der mangler innovation og konkurrence på take-away markedet da det er korrekt, at just-eat er faldet lidt i søvn.
- Teamet virker til at tænke effektivt og har med en samarbejdsaftale med DeliveryHero allerede gjort sig klar til at indtage det danske marked.

Tvivl:
- Kan et start-up være et tech start-up, hvis det baseres på et "leaset" system? Eller er der blot tale om en flok telefonsælgere der prøver at sælge dig en plads i det nye krak (metafor)?.
- Kan hungry.dk levere den lovede innovation ved at basere deres virksomhed på et "leaset" system? Eller er der ikke blot tale om endnu en take-away portal.
- Når et team går imod deres tidligere partnere (her mest kapitalpartnere) kan det så skade disse kapitalpartneres lyst til fremtidigt, at investere i danske start-ups? Dette med en vished om, at danske iværksættere kan finde på, at "ødelægge" kapitalpartnernes investering når iværksætterne har solgt ud af deres andel og kapitalpartnerne skal kapitaliserer på deres investering.

Jeg står tilbage med splittede følelser samt en smule nervøsitet! Dog håber jeg alligevel på, at den øgede konkurrence vil komme os alle til gavn, enten i form af innovation eller lavere priser.
Yderligere vil jeg ønske teamet held og lykke og sende dem et ønske om, at de holder deres løfte om innovation trods de "nemmere veje" hurtigere kan skabe dem cash-flow.

Hvad tænker i andre?

Yderlig læsning, samt kilder:
http://www.comon.dk/art/223504/tidligere-ansatte-saetter-kniven-i-just-eat-aabner-konkurrent
http://www.mortenlarsen.net/hungry-dk-en-ny-spiller-pa-det-danske-takeaway-marked.html
http://trendsonline.dk/2013/01/10/den-nye-takeaway-startup-hungry-dk-vil-udfordre-just-eat/
http://trendsonline.dk/2013/01/14/den-nye-danske-startup-hungry-dk-og-tyske-deliveryhero-laver-samarbejde/

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Sven skriver Skriv dig op