Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 39 - Lær af nederlag

Bliv rig med god samvittighed - Uge 39 - Lær af nederlag

1.240 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 October 2011

Lær af nederlag

 

Al modgang, alle fiaskoer og hver eneste ubehagelig oplevelse bære i sig spiren til en tilsvarende eller endnu større fordel som kan vise sig at være en velsignelse i forklædning.

 

                      Fiasko og nederlag er det fælles sprog som naturen bruger når den snakker med alle mennesker og fylder dem med en ånd af ydmyghed således at de kan få visdom og indsigt.

 

                      En klog mand sagde en gang at det ville være umuligt at leve sammen med et menneske der aldrig havde mislykkedes eller lidt nederlag i den ene eller anden sammenhæng. Den samme mand opdagede at folk kan lykkedes i næsten samme grad som de tåler og mestre modgang og nederlag.

 

                      Og han gjorde en anden vigtig opdagelse. De virkelig store præstationer bliver udført af mænd og kvinder der havde passeret de 50 år, og han gav udtryk for den mening at de mest produktive år for mænd og kvinder som har et intellektuelt arbejde, var mellem 60 og 70 år.

                     

Abraham Lincoln mistede sin mor da han var ganske lille ” ingen spire til tilsvarende værdi i det” ville de fleste mene. Men dette tab gjorde at han fik en stedmor som påvirkede ham således at han fik ambitioner mod at skaffe sig en uddannelse og komme frem i verden.

 

                      Marshall Field mistede sin forretning ved den store brand i Chicago og dermed næsten alle sine penge. Han pegede på den ulmende aske og sagde ” På dette sted skal jeg bygge den største forretning i verden” Det store Marshall Field and Company, et vidnesbyrd om at spiren til en tilsvarende værdi findes i enhver modgang. Det hedder at der skal mod, tro og fantasi til for at afdække denne spire og lade den vokse til værdiens fulde blomst, men den er der altid.

 

                      Tænk for eksempel på tilfældet Michael L. Benedum som i en alder af 86 år var verdens største lede-borer indenfor olie industrien med en personlig formue på mange hundrede millioner dollars.

 

                      Hvis du spørger efter hemmeligheden med hans succes, vil Mike Benedum svare

”Jeg lærte at blive ved når det var hårdest” Han oplevede eksempel vis at miste hele sin formue på en gang da han fulgte et dårligt råd.

 

                      Benedum vendte nederlag til sejr ved at lære en vigtig lektie, stol kun på din egen vurderingsevne når de vigtige beslutninger skal tages. Derfor ”drev han på” og fandt nye oliereserver der langt oversteg den totale mængde olie som var opbrugt gennem hele historien.

 

                      Modgang mødte han igen da han ikke klarede at finde drivværdige oliefedter på Filippinerne. Benedum slog tilbage og sagde ”Dette er en del af spillet, man kan ikke finde olie overalt. I så fald ville der ikke findes lede-boringer”

 

                      I det amerikanske samfund vrimler det med eksempler på mennesker som har opnået berømmelse og rigdom ved at overvinde modgang. Ikke engang fysiske plager og handikap behøver at hindre dig. Tænk for eksempel på Franklin D. Roosevelt, Theodora Roosevelt, Helen Keller og Thomas Edison.

 

                      Lær af nederlag som Richard M. Davis fra Morgantown i West Virginia gjorde det. Han kæmpede sig op i mine industrien, men mistede alt hvad han ejede, til og med sit hjem og sine møbler, i den store depression. Han erfarede at hans gode navn, som han reddede ved at nægte at gå konkurs, var det største aktiv han havde. Ved hjælp af det tog han udfordringen, som modgangen indebar op og betalte alle sine gældsposter.

 

                      Davis blev direktør i Davis-Wilson Cool Company i Morgantown, og i tillæg til dette skaffede han sig en stor formue og blev en af de mest anerkendte ledere i kampen for international fred.

 

                      Du kan vælge at ride på succes stråle ved at lære dig at opdage og udnytte spiren til en tilsvarende værdi i alt du oplever af nederlag og skuffelser.

 

                      To af livets vigtigste kendsgerninger skiller sig ud. Den ene er at vi alle uundgåeligt oplever nederlag, den ene eller den anden gang. Det andet er at modgang bærer i sig spiren til en tilsvarende værdi, ofte i skjult form.

 

Ud fra analysen af disse to kendsgerninger er det ikke vanskeligt at forstå at skaberen ville at vi skal vinde styrke, indsigt og visdom gennem kamp. Modgang og nederlag gør at vi udvikler vores forstand og oplever fremgang.

                     

                      Det er ofte vanskeligt for os at erkende det store potentiale i en tilsvarende værdi, når modgangen er ovre, og vi fortsat slikker sårene. Men tiden, den største af alle helbredere, vil afdække den for alle der tror på at værdien er til rådighed og oprigtigt leder efter den.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning  

www.one2move.com                              

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op