Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 35

Bliv rig med god samvittighed - Uge 35

790 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2011

Kultiver dine kreative visioner 

 

Til din disposition har du fantasiens kraft i to former. Den ene er syntetisk fantasi som består af en kombination af kendte ideer, begreber, planer og fakta som ordnes på en ny måde. Den anden er den kreativ fantasi. Den fungere gennem den sjette sans og gør nytte som mediet hvor nye fakta eller ideer kommer til udtryk. Den er også et medium til løbende inspiration.

 

                      Thomas Edison brugte syntetisk fantasi til at opfinde glødelampen, ved at føre to velkendte principper sammen på en ny måde. Længe før Edisons tid var det kendt at det gik at producere lys ved hjælp af elektricitet, ved at sætte en kort kreds op og tilføre energi til en ledning. Men ingen havde fundet en metode der forhindrede ledningen i at brændte over for hurtigt.

 

                      Edison anvendte det princip som trækul produceredes efter, nemlig at der blev sat ild til emnet som derefter blev dækket til med jord. Således at der kun kom meget lidt oxygen til træet, der så bare kunne gløde uden at brænde. Edison tog udgangspunkt i at ingenting kunne brænde uden oxygen, så han tog en kul tråd og placerede den i en flaske som han tømte for luft. Så satte han strøm til ledningen der stak ud – og glødelampen var født.  

 

                      Dr. Elmer R. Gates fra Chevy Chase i Maryland gav os et godt eksempel på kreativ fantasi. Han udtog flere patenter end Edison og de fleste af dem blev perfektioneret ved at han brugte sin sjette sans, som han havde udviklet til perfektionisme..

 

                      Ved at låse sig inde i et lydtæt rum, uden nogen former for lys. Klarede Dr. Gates at eliminere alle distraktioner, således at han kunne koncentrere sig om at få all den information han ønskede. Når informationerne så dukkede op takket være den sjette sans, så tændte han straks lyset og skrev dem øjeblikkeligt ned. Underligt nok dukkede der også ideer op som han ikke havde ledt efter, et faktum som i mange tilfælde forklare det store antal af opfindelse han patenterede og perfektionerede.

 

                      Dine fem fysiske sanser giver dig kontakt med den fysiske verden og gør dens særpræg og brugsområder tilgængelig for dig. Men det er den sjette sans, der fungerer via den underbeviste del af sindet, der giver dig kontakt med de usynlige kræfter i universet. Her kan du få tilgang til lærdom og kundskaber som du ellers ikke ville kunne have skaffet dig nogen andet steds.

 

                        Den sjette sans i kreative visioner bliver mere pålidelig ved regelmæssig og systematisk brug – akkurat som det er med de fem fysiske sanser. Meget vellykkede mennesker har alle et system der fremmer brugen af den sjette sans. De fleste gør det ”uden at vide hvordan”

 

                      Det var kreative visioner der førte til etableringen af det luksusbetonede Fontainebleau Hotel på Miami Beach.

 

                      Hotel manden Ben Novack kom til Miami i 1940 med bare 1800 dollar på lommen, samt drømmen om en smukt ferie hotel, der skulle blive kendt over hele verden for sin komfort og muligheder for rekreation. Takket være velovervejede styring af de beskedne midler og en enorm entusiasme, som han brugte til at formidlede sine drømmende videre til investorerne, satte Novack sin kreative vision i gang. Og ved at koncentrere sig om sit klare mål, gjorde han drømmene til en realitet.

 

                      Clarence Birdseye, en pelsjæger fra Labrador, smagte engang på kål som havde fået frost ved et tilfælde. Dette gav ham ideen til at sælge hurtigt frosset mad, der nu markedsføres under hans navn.

 

                      Sørger du for at dine drømme arbejder for dig, ligesom Ben Novack og Clarence Birdseye gjorde ?

 

                      En meget effektiv måde at udnytte den sjette sans på er at lave en klar og præcis beskrivelse af opgaven eller problemet du vil løse, eller målet du vil nå. Gentag det flere gange om dagen. Gentagelsen bør være baseret på en stærk tro som er så definitiv og så klar at du allerede kan se målet som en realitet.

 

                       Hvis denne metode til at begynde med ikke giver dig de ønskede resultater, bør du fortsætte med at forsøge. Og hver gang skal du give udtryk for din taknemmelighed som om at du allerede havde nået dit mål, også selv om du endnu ikke har gjort det i fysisk forstand.

 

                       Hovednøglen til succes ligger i din kapacitet til at tro på at du kommer til at lykkedes. Husk at alt hvad dit sind kan forestille sig og tro på kan dit sind også opnå.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning                        

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op