Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 34 - Tænk præcist...

Bliv rig med god samvittighed - Uge 34 - Tænk præcist...

1.129 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 August 2011

Tænk præcist 

 

Din tankekraft er det eneste du har kontrol over. Hvis du skal bruge denne kraft effektivt, må du tænke klart.

                                            Præcise tænkere tillader ikke andre at tænke for dem.

 

                      Vellykkede mennesker har et klart system som de bruger for at komme frem til nøjagtige og korrekte afgørelser. De samler informationer og hører gerne andres meninger, men til sidst giver de sig selv det privilegium, at tage de vigtige afgørelser og beslutninger selv.

 

                      Præcis tænkning er baseret på to fundamentale ting: induktiv fornufts tænkning der baseres på antagelser om ukendte fakta eller hypoteser, når fakta ikke er tilgængelige, og deduktiv fornufts tænkning baseret på kendte fakta eller det man tror på er fakta.

 

                      Den præcise tænker tager altid to vigtige skridt. Først skiller han fakta fra fiktion det vil sige rygter der ikke kan verificeres. For det andet deler han eller hun fakta i to klasser – vigtige og uvigtige. Et vigtigt faktum, er et fakta der med fordel kan bruges til at nå dit mål. Alle andre er uvæsentlige eller værdiløse.

 

                      Det er en tragedie at mange mennesker baserer deres tankegang på rygter og uvigtige fakta som bare føre til elendighed og fiasko. Den præcise tænker erkender at enkelte ”meninger” som andre udtrykker, er værdiløse, til og med farlige, hvis de godtages som præcise. Da de som oftest er baseret på forud indtaget hed, fordomme, intolerance, indbildskhed, rædsler og gætterier.

 

                            En præcis tænker vender det døve øre til når en person begynder en samtale med det forslidte udtryk ”De siger” eller ”Der siges” for han ved at det formodentlig bare er tom snak. Den præcise tænker erkender at ingen ansvarlig person udtrykker sin mening om noget emne hvis det ikke er baseret på pålidelige fakta. Denne regel vil betyde så meget, at den såkaldte tænkning fra det enorme flertal af mennesker er værdiløs.

 

                      Den præcise tænkere erkender at ”gratis råd” fra venner og bekendte måske ikke er værd at vurdere nærmere. Hvis han vil have råd, finder han frem til en pålidelig kilde, og betaler for denne viden på den ene eller anden måde. Han ved at ingenting af værdi kan erhverves uden en form for modydelse.

 

                      Præcise tænkere ved at følelser ikke altid er pålidelige. De beskytter sig mod følelser ved at undersøge og veje dem nøje ved hjælp af fornuft og logiske regler.

 

                      James B. Duke havde ingen formel uddannelse og han havde aldrig lært at skrive, men han udviklede en udpræget sans for den præcise tænkning, og det gjorde ham til en af de rigeste mænd i verden. Han brugte ikke sin tid på trivialiteter og uvigtige fakta. Efter at han havde indsamlet tilstrækkeligt med pålidelig information og fakta, tog han altid en hurtig beslutning.

 

                      En dag traf han en gammel ven som blev bestyrtet over at høre at Duke planlage at åbner over 2000 tobaksforretninger. ”Min partner og jeg” sagde vennen, ”har problemer nok med bare de to butikker vi har, og du påtænker at åbne 2000. Dette er et fejl skridt, Duke”

 

                      ”Et fejl skridt ! ”udbrød Duke ”Jeg har fejlet mange gange i mit liv, og hvis det er noget der har hjulpet mig, er det det faktum at når jeg begår en fejl, så taler jeg ikke mere om det. Jeg fortsætter bare med at gøre nogle flere fejl”

 

                      Duks gik derefter i gang med en kæde af tobaksbutikker over hele landet, hvor mange af dem opnåede en million omsætning hver uge. Senere gav han flere millioner bort, således at Duke University kunne bygges. Og dette var kun en brøkdel af den formue han skaffede sig, fordi han var villig til at tage hurtige og præcise beslutninger. Nogle af dem viste sig at være korrekte.

 

                      Elbert Hubbard definerede engang en leder som ”en mand der tager en række af afgørelser, og enkelte gange er de rigtige”

 

                      Det siger sig selv at præcis tænkning forudsætter udpræget selvdisciplin, et karaktertræk der er nært beslægtet. Hurtige og præcise afgørelser er de vigtigste hjørnesten for succes i på alle livets områder. Det kan man ikke opnå uden modig og ærlig selvdisciplin.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op