Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 32 - Værdien af positiv tænkning

Bliv rig med god samvittighed - Uge 32 - Værdien af positiv tænkning

1.139 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 August 2011

Værdien af positiv tænkning

 

Vil en negativ mental barriere spærre for vejen til succes ? I så fald er det på tide at forandre sig.

 

                      Personer med et negativt sind godtager at et hvert problem eller enhver forhindring er uoverkommelig. Den positive person finder ikke kun måder at overvinde forhindringer på men gør dem også til et ekstra afsæt mod succes.

 

                      I Louisiana blev et stort landområde sat til salg. Der kom kun to bud – og det ene bud var fra en mand som ejede en stor ejendom der grænsede op til området. Han bød lavt fordi det meste at området var dækket af bambus træer, noget han mente gjorde området mere eller mindre værdiløst. Den anden bød næsten dobbelt så meget, så han købte ejendommen. Det første han gjorde var at fælde alle bambus træerne og fik dem lavet til fiskestænge som han derefter solgte for så mange penge at det dækkede hele købesummen !

 

                      På denne måde tiltrækker et positivt sind muligheder for succes, mens det negative sind blokere for at se mulighederne. Derved undlader den negative person at benytte sig af dem, selv når de kommer helt gratis.

 

                      F.W. Woolworth begyndte som ekspeditør i en jernvare handel. Den årlige vare optælling viste at butikken lå inde med vare for tusind vis af dollar, som var forældet og praktisk talt ubrugbare.

 

”Lad os sælge disse gamle vare på et billig salg” sagde han til ejeren.

 

Indehaveren afviste tanken, men Woolworth gav ikke op så let, noget mennesker med en positiv mental holdning aldrig gør. Han maste på indehaveren så længe at de til sidst blev enige om at prøve et billig salg på de ældste vare.

 

                      Et langt bord blev placeret midt i butikken, og alle varerne der blev lagt på dette bord blev pris sat til 10 cent. Varerne forsvandt så hurtigt at Woolworth fik lov til at lave et billig salg mere. Og dette gik også strygende.

 

                      Så foreslog han ejeren at de skulle indgå et partnerskab, omkring en 5 og 10 cent forretning med Woolworth som daglig leder og butiks ejeren som kapitalindskyder.

 

                      ”Nej” råbte ejeren ”Planen kommer aldrig til at fungere, du klare ikke at finde vare nok der kan sælges for en slik og næsten ingenting”

 

                      Woolworth gik i gang på egen hånd og tjente en formue. Han startede den store butikskæde der i dag bærer hans navn.

 

                      Da Woolworths gamle chef flere år senere kom ind på at tale om den transaktion, sagde han sørgmodigt ”Jeg skønner at hvert et ord jeg sagde til Woolworth den dag da jeg afviste ham, har kostet mig omkring en million dollars”

 

                      En negativ mental holdning bærer i sig mange beslægtede træk – rædsel, ubeslutsomhed, tvivl, udsættelse at beslutninger, irratitation og et sind der frastøder mennesker og mange gunstige muligheder. En positiv mental holdning føre med sig tro, entusiasme, personlig initiativ, selvdisciplin, fantasi og mål bevidsthed og dette vil sammen tiltrække både mennesker og lovende muligheder.

 

Hvordan skal man bevare en positiv mental holdning ?

 

Ved at tænke og handle ifølge ”Kan gøres” – delen af enhver plan eller ethvert formål og nægte at acceptere noget som uoverkommeligt, og undlade at anvende ”Kan ikke gøres” –delen som findes i næsten ethvert menneske eller foretagende.   

 

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op