Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvitighed - Uge 5 - "Styrken vokser frem af vanskligheder"

Bliv rig med god samvitighed - Uge 5 - "Styrken vokser frem af vanskligheder"

1.192 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 February 2010

Styrken vokser frem af vanskeligheder

Vanskeligheder er et smart trick naturen bruger for at tvinge mennesker til at udvikle sig, ekspandere og opnå fremgang. Det er enten en prøvelse eller en pragtfuld oplevelse, afhængig af hvilken holdning man har til det. Succes er umulig - ja direkte utænkelig - uden vanskeligheder.

Livet er fra fødsel til død bogstavelig talt en ubrudt kæde af stadig større og uundgåelige vanskeligheder, lærdommen som vi skaffer os af vanskelighederne vi står over for, er kumulativ. Vi skaffer os denne lærdom lidt af gangen fra de erfaringer vi gør.

"Gør det,"  Sagde Emerson, "og du får den kraft som der skal til."

Mød vanskelighederne og mestre dem, siger naturen, og du skal få den styrke og den visdom der vil være tilstrækkelig for alle dine behov.

De stærkeste træer i skoven er ikke de som står mest beskyttet. Det er dem som må kæmpe mod elementerne, naturen og andre træer - og vokser op over dem - for at overleve.

Min bedstefar var vognmager. Når han ryddede land, lod han altid nogle egetræer stå tilbage på den åbne mark, hvor de blev udsat for brændende sol og stærke vind stød. Træerne som måtte kæmpe mod naturen, blev meget stærke og seje end de som stod beskyttet inde i skoven. Det var tømmeret fra disse træer som havde kæmpet han brugte til at lave vognhjul af. Han kunne bøje dem i bueformet stykker uden at være bange for at de skulle briste. De havde slidt mod naturen og var derfor blevet stærke nok til at bære selv de tungeste læs.

På samme måde gør vanskeligheder menneskeånden stærkere. De fleste mennesker forsøger at gå igennem livet på den vej med mindst modstand. De indser ikke at det er denne filosofi der gør at ingen å løb er retlinet. Det hænder at resultatet for mennesker bliver det samme. Uden karakter styrken som vokser ud af vaskeligheder, ville vi blive stærkt fristet til at flyde gennem livet uden mål og med meget lidt planmæssighed.

Når vi forstår det generelle mål med livet, forsoner vi os med omstændighederne som tvinger os til at kæmpe. Dermed godtager vi vanskelighederne for det de er - muligheder

Vanskelighederne tvinger os til at bevæge os når vi ellers ville have stået stille. Og det gør at vi til sidst fuldt ud forstår at succes bare kan komme efter kamp. Ingenting af værdi i livet kan opnås uden kamp. Hvis det var let, ville alle gøre det. Overalt hvor du finder en vellykket person, er der en person som har kæmpet i livet. Livet er en kamp, og belønningen går til dem som møder vanskelighederne ansigt til ansigt, overvinder dem og går videre til næste udfordring.

Den første chef jeg havde efter at jeg var færdiguddannet, var General Rufus A. Ayers. Han havde en stor advokat praksis, hvor jeg ofte hjalp ham til langt ud på aftenen og på helligdage. Når vi var færdige med en lang arbejdsdag, undskyldte han altid at jeg måtte arbejde så meget. Men sagde samtidig: "Du har været til stor hjælp for mig - men til større hjælp for dig selv, med tanke på de erfaringer du har gjort i aften."

Og jeg kommer aldrig til at glemme det svar jeg fik da jeg en gang spurgte en af Henry Ford's nærmeste medarbejdere om hans recept på succes. "Jeg klare at komme i kontakt med mænd som Henry Ford," sagde han "Og jeg kan bare håbe at de spørger mig når de vil have noget gjort."

Ved at opsøge kampen i stedet for at undgå den kan du også bruge den til at lære, vokse - og lykkedes.

                                                                

Dansk fortolkning

Flemming Hebsgaard

One2move - Biludlejning

www.one2move.com

Se mere på:

http://flemming-hebsgaard.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op