Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikael Johnsen fra Click Film Smil til din kollega, du er på!

Smil til din kollega, du er på!

1.450 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 December 2011

Flere virksomheder er begyndt at lave små video-klip med deres medarbejdere. Det er en god ide af flere grunde. Derfor vil jeg gerne give nogle råd til den perfekte video-optagelse med bogholderen, eleven eller økonomidirektøren. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvordan ideen serveres for medarbejderne, eller hvordan optagelserne laves i praksis.

Virksomhedernes primære mål med at lave de små video-statements med medarbejderne er dels at give et indblik i virksomheden som arbejdsplads, dels at lade deres medarbejdere fungere som ambassadører for virksomheden for derved at kunne tiltrække nye, kvalificerede medarbejdere. 

Se Carlsbergs medarbejdere her

Som man kan se, at der ikke tale om avancerede videoer, men noget mange selv vil kunne lave. 

Her er fem tip til hvordan du laver gode portrætter af medarbejderne:

  1. Styr på rollerne. Vær sikker på at den der interviewer, har medarbejdernes fortrolighed. Enten er det en ekstern interviewer eller en kollega der kan stille spørgsmål åbent. Det duer ikke at der er chefen eller en personaleansvarlig der stiller spørgsmålene. I værste fald vil interview-personen virke instrueret og utroværdig.
  2. Hovedspørgsmål: Hav kun ganske få hovedspørgsmål. F.eks.: Hvordan er en god arbejdsdag for dig? Hvad får du personligt ud af at arbejde her? Hvorfor er det en god arbejdsplads?
  3. Forberedelse: Giv interview-personen mulighed for at forberede sig ved at få spørgsmålene på forhånd. Lige før interviewet går i gang, skal personen også lige have repeteret spørgsmålene så vedkommende kan læne sig tilbage og have tillid til intervieweren. Dette er virkelig vigtigt, for forberedelsen er det der afgør om interviewet, billedet, mimikken kommunikerer ordentligt.
  4. Slaaaap aaaaaaf: Det er vigtigt at medarbejderen slapper af foran kameraet. Sig for eksempel lige før interviewet går i gang, at du kun bruger de sekvenser hvor personen fremstår klar og skarp. Rersten klippes fra. Når man siger lige præcis de ord, kan man ofte se et skær af lettelse på personens ansigt. Så kan vedkommende slappe af, og I kan gå i gang.
  5. Klip det skarpt: Videoklip med medarbejdere må ikke blive for lange og for indforståede. Klip videoerne skarpt, så kun det væsentligste kommer med.
Go' fornøjelse.
Mikael Johnsen
Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikael skriver Skriv dig op