Amino Ekspertblog

Blogger på Amino om brugen af Microsoft-produkter

Gratis licenser fra Microsoft - Bizspark?

Skrevet af: Microsoft
24. maj 2011 | 3.974 Visninger | 10 kommentarer

Amino Ekspertblog

Microsoft

Blogger på Amino om brugen af Microsoft-produkter

Gratis Licenser – for startups

Hvem har hørt om BizSpark? Et program Microsoft har udviklet specielt til nystartede firmaer.  Kravene er rimelig simple.Firmaet må ikke være ældre end 3 år, skal være privatejet, ikke have en indtjening på mere end $1mill/år og forretningen skal være baseret på at udvikle pakketerede softwareløsninger – og altså ikke traditionelle konsulenthuse, der som sådan har indtjening med det samme, de har en opgave. Det har produktudviklere ikke og Microsoft har valgt at støtte disse firmaer via Bizspark.

Og hvad kan det så bruges til? Selvsagt en oplagt mulighed for at have et valg mellem software produkter og måske udvikle til flere platforme også. Licenserne man kan downloade svarer til en MSDN licens og hvert ”nystartede” firma har som udgangspunkt 8 MSDN licenser, der indeholder alle udviklingsværktøjer, SQLserver og endda også Azure (=Skyen).

Sidstnævnte er især interessant fordi det gør det superlet at komme i gang. Ingen udgifter til hardware, drift og vedligeholdelse. Der er selvfølgelig nogle begrænsninger men absolut rimelige og brugbare, før der skal betales. Og når den tid kommer må man formode, der er kunder på systemet, der dækker udgiften.

Azure er i øvrigt også åben overfor opensource programmer, så det kan sagtens være en kombination.

Bør måske lige nævne at der også er et Websitespark program (der indeholder lidt mindre licenspakker) som er for webudviklere.

Vi har i øvrigt en række netværkspartnere tilknyttet som tilbyder communitiet en masse værdier. Som nystartet (og det kan man sagtens være i nogle år) er der 3 hovedområder der kendetegner behovet for de fleste.
* Idé skal omdannes til forretning
* Synlighed/markedsføring/salg
* Kapital/Investorer

Microsoft tilbyder licenserne og viden omkring produkterne samt sparring om løsningen og sammen med netværkspartnere arrangeres forskellige events og netværksaktiviteter som kan dække de 3 hovedområder.
Således har vi lige udvalgt 15 Bizsparker som skal pitche foran en række investorer i Bruxelles her til juni og vi arrangerer flere events hvor netop dette emne dækkes.

Synlighed og markedsføring hjælper vi også med til iogmed vi laver artikler, historier, udtalelser m.m. på interessante startups – hvilket selvfølgelig alt sammen hænger sammen med salg.

Hvis du vil se mere om alle disse muligheder kan du følge med på http://anorgaard.wordpress.com/ og læse mere om Bizspark på www.Bizspark.com

Med venlig hilsen
Anette Nørgaard
Microsoft Danmark
@AnetteDK
Linkedin: http://dk.linkedin.com/in/anorgaard42
Blogs: http://anorgaard.blogspot.com/ og http://www.version2.dk/blogs/anettenorgaard

Hvor mange stjerner giver du? :

Kommentarer

Thomas Ardal den 25-05-2011 kl. 07:24

Det virker som en rigtig god deal. Betyder "firmaet må ikke være over tre år", at man ikke kan benytte sig af tilbudet, hvis man har startet en virksomhed i 2008 eller før?

Kasper den 25-05-2011 kl. 08:31

Tror at de har i indset at de taber en del tech startups til open source som Linux, apache og mysql på udviklersiden og Google Apps/Docs og andre cloud baserede programmer.

Det eneste interessante fra denne pakke er efter min mening Office pakken.

Gita Street den 25-05-2011 kl. 09:24

Jeg bruger Microsoft Visual Studio 2010 Professional igennem programmet.

Microsoft den 25-05-2011 kl. 11:56

@Kasper: Hvis man ønsker at udvikle en applikation kan det være en fordel at denne ikke er låst fast på en enkelt platform. MS tilbyder udviklingstools via dette program gratis og det betyder at man da i det mindste har et valg af platforme og ikke nødvendigvis er tvunget til "kun" opensource. Men det er som sagt et valg.

@Thomas: Som udgangspunkt skal man være "nystartet" firma og ja det betyder mindre end 3 år, men er man ikke kommet igang er der naturligvis muligheder stadigvæk.

Matias Korn - matiaskorn.dk den 07-07-2011 kl. 16:42

Jeg kan kraftigt anbefalde folk at benytte alle de her muligheder, som Microsoft tilbyder, hvad enten det er Bizpark, Websitepark eller Dreamspark. Jeg har som studerende fået adgang til pluralsight og det er en masse god hjælp at hente der.

Der udover var jeg igennem Dreamspark programmet også gratis op til en certificerings eksamen, så er ikke i tvivl om at de her "park" er rigtig fornuftigt, at tilmelde sig, som nystartet freelancer eller virksomhed.

Gita Street den 07-07-2011 kl. 17:01

Matias,

Supergodt indlæg - tusind tak for det.

Er Facebook-venner med direktøren for PluralSight uden at have øjnet den mulighed der - så tak for det.

At man ligefrem kunne få gratis certificeringseksamener var jeg heller ikke klar over. Super! :-)

Martin Thorborg den 07-07-2011 kl. 17:16

Da jeg startede som iværksætter, var Microsoft en stor hjælp.

De lod min lille biks være Microsoft partner og det hjalp os rigtig meget. Da vi startede cybernet.dk fik vi gratis software i flere år og det var en af årsagerne til at vi fik succes. Så jeg kan takke Microsoft for meget!

Matias Korn - matiaskorn.dk den 07-07-2011 kl. 17:22

Dog Gita skal du lægge mærke til at prisen for certificeringer "Microsoft Certificed Techonolgy Specialist" eller sådan noget, koster kun ca.500 kr eller under per eksamen :) Det er overraskende ganske billigt til sammenligning med mange andre certificeringer, hvis vi sammenligner med andre brancher.

Gita Street den 07-07-2011 kl. 17:33

Jeg har bare ikke fulgt med i nogen år - udover at lære mig selv .NET MVC2 - og nu hedder det så MVC3.

Jeg er selv Microsoft Partner og har certificeringer: Microsoft Certified Application Developer (MCAD). De var en hel del dyrere dengang. Certificeringerne åbnede nye døre for mig. Det var hårdt for en ikke-programmør, men hvis man er ledig programmør eller lignende - så er det da alletiders mulighed, hvis man vil pynte på sit CV og få opgraderet sine evner.

Jeg vil overveje at få taget enkelt certificering i løbet af det her år, hvis jeg kan få en der er relevant for mit projekt :-)

Matias Korn - matiaskorn.dk den 07-07-2011 kl. 20:01

Kunne godt forstille mig det er svært og blive MCAD, men det er fuldstændig korrekt som du nævner at certificeringer er vejen frem :)