Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs KommunikationsBlog VALG: BILLY’S BILLING ELLER DINERO – HVORFOR SUPPORT ER ET VIGTIGT PARAMETER

VALG: BILLY’S BILLING ELLER DINERO – HVORFOR SUPPORT ER ET VIGTIGT PARAMETER

2.739 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 March 2015

DER ER NOGET DER ALDRIG FORSVINDER AF SIG SELV: VASKETØJ HOBER SIG OP, INDTIL NOGEN GØR NOGET. DET SAMME GÆLDER FOR REGNINGER OG REGNSKAB.

Jeg er som mange andre selvstændige ikke vild med at sidde og brygge på tallene i regnskabet, og var derfor tiltrukket af tanken om at afregne moms med et klik, og sende gratis fakturaer i eget design (hvad er der nu galt med at sende en gammeldags pdf?).

Derfor har jeg lige som så mange andre (i skrivende stund mere end 70.000 ifølge dinero.dk og billysbilling.dk) kigget nærmere på de to systemer. Jeg har faktisk gjort mere end at kigge – jeg har brugt to timer af mit liv på at tage ud en kold februar-aften og lytte til revisionsselskabet BDO, der på tre timer skulle introducere Dineros fortrinligheder.

Nu tænker den opmærksomme læser nok, hov!? Varede foredraget ikke tre timer, og hvis det er så let at afregn moms med et klik – hvorfor skal man så afsætte tretimer til at lære Dinero? Og den særlige opmærksomme læser tænker måske, hvorfor bruger BDO tid på at fortælle om Dinero?

Lad os starte med det sidste først. Dinero er skabt af den super dygtige og ultra dynamiske Martin Thorborg, ham der før Googles monopol startede Jubii.dk og ikke mindst Amino.

Thorborg har derfor været så snedig, at lave et samarbejde med BDO, og mange andre revisorer for den sags skyld, og samtidigt lagt listen over Dinero-venlige revisorer ud. 

Man kunne jo ellers godt forledes til at tro, at de to bogføringsprogrammer er sat i verden for at gøre bogholdere og revisorer arbejdsløse. Men det virker ikke umiddelbart som om revisionsbranchen har tænkt sig at begå kollektivt harakiri – tværtimod.

Forklaringen på hvorfor det er en win/win situation for Dinero og BDO, er samtidigt forklaringen på, hvorfor jeg udvandrede fra kurset en time før det var færdigt.

Det er svært! Det er nemlig ikke bare et spørgsmål om at klikke med musen, og så har bogholderfeen ordnet dit regnskab. Hvis man vil være sikker på, ikke at skulle sætte sin revisor på en større retteopgave, fordi man har bogført sine bilag forkert, så skal man have et pænt stort forhåndskendskab til bogføring.

Jeg har en økonomisk kandidatuddannelse og har hygget mig med både regnskab og finansiering. Alligevel er mit liv for kort til, at jeg vil bruge tiden på at sætte mig så meget ind i fradrag og regler, at jeg er sikker på, jeg ikke snyder mig selv i skat. Så jeg holder fast i min bilagsmappe, min revisor og min pdf-faktura, så jeg er heltsikker på, at der er styr på økonomien.

Og voilà, her har vi så årsagen til, at BDO og alle de andre stadig har kunder.

Hvis du derimod, ikke har det som mig, og kan se fordelene i at sende e-fakturaer eller har behov for at udskrive rigtig mange fakturaer på daglig basis, som håndværkere eller andre i servicefagene, så vil jeg slå et slag for Billy’s Billing. De to programmer er overraskende ens, men de adskiller sig på et væsentligt punkt, og det er på supportdelen. Billy’s har 24/7 hjælpecenter med telefon- og mailbesvarelse – og alle kan få hjælp, også dem der ikke betaler. På Dinero.dk er det kun betalende kunder, der kan få hjælp, og der er kun mailsupport.

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg ikke har prøvet supportfunktionen på de to programmer. Til gengæld ved jeg af erfaring, hvor frustrerende det er ikke at kunne få en rigtig levende person til at hjælpe. Min webside www.kommunikationsbureauet.dk er lavet i Squarespace, der yder en rigtig god e-mail support. Alligevel er det irriterende ikke at kunne tale med en person, når krisen virkelig kradser. Unoeuro.com som hoster mit domæne har også kun mailsupport, og det er et kapitel for sig, som jeg skal spare dig for i denne omgang.

Skulle jeg derfor vælge et program, ville det blive Billy’s af den årsag.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Marie skriver Skriv dig op