Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mads Qwist fra Styrkefokus Hvilket ministerium skal Amino have?

Hvilket ministerium skal Amino have?

2.740 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 March 2011

Da jeg i går fulgte ministerrokaden og alle de frådende kommentatorer, der endelig havde noget nyt at tale om, tænkte jeg på din og min fremtid.

Hvis vi virkelig skal rykke og sikre fremtidig velfærd, så er det ikke nok at svinge trylle-pinden og foretage små rokader på ministertaburetterne. Vi skal være ambitiøse, modige og turde sætte handling bag alle anbefalingerne.

Tænk hvis Amino blev tildelt et ministerium, hvor vi i fællesskab kunne slå stregerne for et iværksættersamfund, hvor der var bedre muligheder for at starte egen virksomhed - og vækste de eksisterende.

I mine øjne er mange iværksættere kendetegnet ved en god portion mod (til at tage springet og de vigtige beslutninger), lydhørhed (hvad fortæller markedet og omgivelserne mig), innovationsevne (hvordan kan jeg løse udfordringerne hos mine kunder og tjene penge på det) og ikke mindst handlekraft.

Vis mig et politisk område, der i dagens Danmark ikke kunne bruge mod, lydhørhed, innovationsevne og handlekraft!

Vi skal selvfølgelig ikke have 179 iværksættere i Folketinget – så går der bare Grækenland i den :o) Men vi mangler i den grad iværksætterne og mentaliteten repræsenteret.

Hvis jeg var én af de 179

... så ville jeg arbejde for at skabe en offentlig forvaltning, der så det som en essentiel opgave at hjælpe og støtte iværksætterne og virksomhederne – det er jo fundamentet for fremtidige arbejdspladser, skatteindbetalinger og i sidste ende mere velfærd. I dag møder vi alle skrankepaver, regler og blanketter, der kan tage pusten fra enhver, der havde en drøm om at skabe noget.
Jeg ville arbejde for attraktive opsparings- og finansieringsmuligheder for kommende iværksættere, så det bliver nemmere at komme godt fra start. De, der gerne vil spare op til at købe en virksomhed, en franchise eller have en god opstartslikviditet bliver beskattet så hårdt, at det kan være svært at lægge til side, og hvis de kan låne pengene, er det ofte til udmattende renter.

Jeg ville arbejde for mere iværksætteri og innovation i vores folkeskole. De skal selvfølgelig ikke uddannes købmænd, men de skal have lov til at lege med tanken om at skabe – både for deres egen og samfundets skyld. Skolerne skal ikke kun være basisfærdigheder eller forberedelse for akademikerne.

 

Hvis du var én af de 179, hvad ville du så arbejde for – hvad mener du ville gøre en afgørende forskel for din og min fremtid?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op