Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lykke Rix Derfor skal du meditere!

Derfor skal du meditere!

3.002 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 November 2010

Et forsøg fra udlandet viser, at din hjernekapacitet øges med helt op til 20%, hvis du mediterer 12 minutter hver dag i 8 uger. En lille indsats med stor effekt. 

Nu gentages forsøget her i Danmark for at teste effekten af meditation endnu en gang. Lægen, som står bag forsøget kalder det for den ultimative hjernegymnastik. Desuden forklarer han at forskning har vist, at der tændes for nogle belønningscentre i hjernen, som er gavnlige for vores stresshåndtering. 

12 minutter! Det kan jeg godt overskue, og jeg har de seneste uger forsøgt at lægge det ind i min dag i forbindelse med et 8 ugers mindfulness-kursus hos Jeanette Oxlund, som jeg er tilmeldt.

Mindfulness er den næste store bølge efter coaching, spår jeg, og det jeg rigtig godt kan lide ved netop det koncept (hvis jeg må kaldet det sådan) er, at det er så enkelt. Og at det handler meget mere om krop, om tilstedeværelse og om at lade tankerne passere (vidste du at mere end 80% - nogle taler om procenter helt oppe i 90'erne - af de tanker vi tænker er genbrug?). 

Hvordan lykkes man så med den 12-minutters meditation? Charlotte Mandrup - en anden ekspert i mindfulness - skriver i sin bog med samme titel, at man skal sørge for at gøre det til et ritual, en vane, ved at lægge meditationen på samme tidspunkt hver dag og foretage meditationen det samme sted hver dag. Dermed registrerer kroppen selv, hvad der skal til at ske, og dermed automatiseres processen langsomt. 

Jeg vil så forfærdelig gerne starte min arbejdsdag med at meditere, fordi jeg oplever at mit fokus virkelig snævres ind og at jeg faktisk bliver mere effektiv og går direkte til opgaverne. Og hvis det så oven i købet øger min hjernekapacitet og mit humør, så melder jeg min under meditationsfanerne. Hvad med dig?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lykke skriver Skriv dig op