Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lykke Rix Har du prioriteret de 5 vigtiste ting i dag?

Har du prioriteret de 5 vigtiste ting i dag?

2.769 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 October 2010

Der findes så mange planlægningsværktøjer og strukturer, så du kan omsætte tanke og idé til handling. Men nogle gange bliver selve strukturen og planen, som jo for de fleste er en ny vane, så omfattende, at det bliver endnu en tidsrøver i stedet for en hjælp i hverdagen. 

Jeg har tidligere talt om Pomodoro, som er en effektiv måde at strukturere sin tid på. Hvis du synes 25 minutter er for kort tid til at fordybe dig, har jeg arbejdet med 50 minutters intervaller i stedet. Prøv dig frem og se, hvad der virker for dig. Problemet for mig med Pomodoro er blot, at det stadig er en ny vane, og derfor skal jeg stadig bruge meget energi og fokus på at holde fast i at følge teknikken. Og går der 3 dage, hvor jeg ikke bruger metoden, ja så starter jeg og hele mit system forfra med at skabe den nye vane. 

Derfor slår jeg i dag et slag for den mest enkle form for planlægning. Nemlig prioritering. Og ikke prioritering af hele din to-do liste. Nej, prioritering af de fem vigtigste ting, du skal nå i dag. 

Der florerer en historie i adskillige versioner om succesfulde forretningsmænd, som har mødt en konsulent, der gav 25 minutters rådgivning (læs én udgave her). Her er hvad han bad om:

1. Definér de fem vigtigste ting du skal nå i morgen.

2. Prioritér de fem ting.  

3. I morgen starter du med prioritet nr. 1 og kigger på den opgave, indtil den er løst og så fremdeles. 

4. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du når alle 5. Du arbejder hele tiden på den vigtigste.

5. Prøv det af på dig selv og på dine medarbejdere og send mig så en check på det beløb, som du måtte finde rimeligt for min metode.

Det er netop top-5 systemet, jeg afprøver i øjeblikket, og da jeg er utrolig glad for software og teknologiske hjælpemidler (det gør bare hverdagen lidt sjovere), har jeg fundet et værktøj, som kan lige præcis det og lidt mere: Teamly.com. Har du prioriteret de 5 vigtigste ting i dag - måske skal du prøve det af i denne uge?

P.S. Historien fortæller, at konsulenten modtog en check på 25.000 dollars, 1000 dollars i timen, fordi det var det mest profitable råd, forretningsmaden nogensinde havde fået. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lykke skriver Skriv dig op