Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lykke Rix En målsætning og en vision (har du begge?)

En målsætning og en vision (har du begge?)

1.301 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 October 2010

Jeg har her til aften holdt foredrag for ca. 100 mennesker til et netværksarrangement under overskriften "Skab momentum i din karriere". Det var som altid en fornøjelse, om end jeg åbenbart havde taget lærerinden med i dag, havde i hvert fald noget på hjerte og det blev formidlet med fast hånd og kant. Sådan skal det være nogle gange.

Jeg fik ti minutter ekstra foræret og blev inspireret til at tale lidt videre om målsætninger. OG om at turde sige sine mål højt og dermed committe sig til at nå dem. Det var der ikke mange i forsamlingen der havde lyst til, men én rakte hånden op og sagde, at hendes målsætning var at finde et studiejob i København, fordi hun lige var flyttet dertil fra Århus. Jeg tillod mig at spørge til hendes vision, altså ike bare hendes mål på den korte bane men også på den lange bane. Hvor ville hun gerne være om 10 år, om 20 år, hvad ville hun gerne skabe, opnå, hvor ville hun gerne være, hvilken forskel ville hun gøre. Hun svarede at indenfor 5-10 år ønskede hun at være headhunter. 

Ikke mange i det rum her til aften havde en vision. Og det er synd. For vi kan nå meget mindre på et år, end vi forestiller os, når vi sætter mål (om end vi helt klart når mere, når vi ved, hvor vi skal hen). Til gengæld kan vi nå meget mere på et årti end vi overhovedet kan forestille os. Hemmeligheden er jo, at vi netop kun når, så langt som vi forestille os. Derfor er visioner og ledestjerner så vigtige, ikke fordi vi skal nå dem, men fordi det er inspirerende at pejle efter og gør det nemmere at navigere i vores til og fravalg. 

Har du en vision - og har du lyst til at dele?

P.S. Pigen som delte sit mål her til aften, fik tilbudt et studiejob 5 minutter efter at foredraget var slut... Så husk at fortæl andre hvad du går efter og gerne vil have. Måske står ham eller hende, som kan hjælpe dig, lige ved siden af.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lykke skriver Skriv dig op