Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Lundsby Er outsourcing vejen frem?

Er outsourcing vejen frem?

1.514 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 June 2009

Vi står overfor at skulle ansætte en ny udvikler. Vi havde umiddelbart tænkt os, at ansætte en dansker som så skulle havde fast arbejdsplads på vores kontor på Nannasgade i København.

Men nu har vi fået et specielt attraktivt tilbud. Vi har fået mulighed for at hyrer en eller flere Vietnamesiske udviklere , igennem en rigtigt god samarbejdspartner. Det eneste vi skal betale for løn og husleje. Så der er ikke noget overhead i form af profit, til en lokal projektleder.

Som det ser ud nu, er det meget meget billigt, cirka en tredje til fjerde del af hvad en dansk udvikler koster.

Det eneste problem, er at jeg indtil videre , kun har haft negative erfaringer med at bruge programmører fra lavlønslande. Faktisk kan jeg næsten ikke kan kalde dem negative, for mit firma har tjent en god skilling på at redde kuldsejlede outsourcing projekter.

Så hvorfor skulle vi kunne gøre det bedre? Det er heller ikke sikkert, at vi kan, men vi vil i hvert fald gøre det anderledes. Det er væsentligt at sige, at er klar over at vi bliver nødt til at gå til denne opgave, med en relativ stor ydmyghed. Selvom vi mener, at vide en hel del om software udvikling, så kender vi intet til Vietnamesisk kultur.

Den model jeg pt. Har i tankerne, er at bruge et princip om at ingen af os må outsource opgaver som vi ikke selv kan løse. Samtidigt er vi selv(i den danske afdeling J) 100% ansvarlige for kvaliteten af de udførte opgaver, samt kommunikationen med evt. eksterne kunder. Alle opgaver der afleveres til kunder, skal først testes af den danske opgavestiller, før de afleveres til kunden.

Jeg håber at dette kan gøre at vi undgår den situation, som jeg har set flere gange med outsourcing projekter. Hvor man for sent opdager fejl og uhensigtsmæssigheder i det outsourcede arbejde.

Ideen er at vi dagligt skal gennemgå alt gårsdagens kode, for at sikre at der ikke er nogle misforståelser imellem den vietnamesiske udvikler og den danske krav stiller.

Jeg havde tænkt mig at vi skulle arbejde efter Scrum processen, specielt princippet om Sashimi tror jeg er smart i vores tilfælde. Princippet går i alt sin enkelthed ud på at en opgave først kan betragtes som lukket når den er kørende og testet i et integrationsbuild.

Jeg vil rigtigt gerne hører din mening om setup'et, er der nogle faldgrupper jeg har overset? Er outsourcing overhovedet en god ide? Vil vores kunder reagere negativt, på at vi outsourcer eller vil de se det som en fordel?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lundsby skriver Skriv dig op