Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Sig det med en lille film

2.688 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 September 2011

For jer der var til Aminotastic og på selve messen, oplevede I måske også det sus, som jeg fik af alle de gode ideer der boblede. Det er lige som at få en saltvandsindsprøjtning i sin forretning, for der er måske nogle nye områder man kan arbejde med, som man slet ikke har tænkt på før.

Af de mange indtryk jeg fik, var et af dem egentlig lige til højrebenet, men alligevel så godt, at jeg lige vil dele det med jer. Det var en Amino, Jan (Technocowboy), der fortalte mig om det. Han fortalte, at han i sit  lønarbejde fik lyst til at hjælpe sine kolleger med tips og nyttige tricks indenfor IT på en ny måde. Det skulle være i form af nyhedsbreve med indlæg både skriftligt og i form af små videoer. Så Jan satte sig med et videokamera og lavede dels videoer, hvor han taler i kameraet, og dels optagelser af, hvad han laver på skærmen. Hele molevitten blev så sendt ud i bidder i nyhedsbreve til hele virksomheden. Jan var lidt spændt på reaktionen, men ikke overraskende var både kolleger og ledelse rigtig glade for initiativet.

Det er her den gode inspiration ligger. Man har jo hørt en del om, at video er det nye sort, og kunsten er at udnytte de ting, som mediet kan, og som det gør bedre end andre medier. Før vi kaster os ud i et par ideer, så kan man lige tænke lidt over de to fremgangsmåders styrker:

Tale ind i kameraet: Hvis du kan gennemføre det uden at gå helt i sort, så giver optagelser af dig selv et menneskeligt billede, og der kan være et vist element af, at brugerne eller kunderne godt kan lide at "se giraffen" før de lader sig overtale af én. Når du ser et menneske på film, så får du ubevidst en større følelse af, at du kender den person. Hvis du læser med hos Mikael fra Click Film, der ekspertblogger på Amino, kan du få mere inspiration og vejledning til, hvordan man gør.

Optagelse af skærmen: Genialt til at vise How-to videoer på skærmen. Du kan benytte programmer som Jing (gratis) eller Camtasia eller lignende til det. Og metoden er også god, hvis du ikke har lyst til at vise dig selv på skærmen, men alligevel har en masse på hjerte.

Men her kommer nogle ideer:

Kundeservice:

How-to videoer er supergode, fordi man trin for trin kan vise kunderne, hvordan man gør. Tænk hvis nu din 40 siders instruktionsbog til et dims var ledsaget af en lille film, der lige viste dig, hvordan du skulle gøre? En idé til Ikea?Wink

FAQ kunne pludselig blive mere menneskelige og relevante, hvis svarene var små videobidder, der forklarer hvordan man gør. Hvis man har prøvet at læse sig igennem en indviklet forklaring på noget, så vil man opdage, hvor meget mere enkelt det virker, hvis man får det vist i stedet. Er man visuelt orienteret, så kan det gøre indlæringen meget hurtigere på denne måde.

Vil du vise nogle funktioner ved dine varer, din butik eller lignende, så er det meget mere overbevisende at vise det i en lille film eller fortælle det, så der kommer et menneskeligt ansigt på.

Nu er jeg jo langt fra SEO ekspert, men jeg har hørt, at lægger du dine videoer op på Youtube, hjælper du også dine placeringer på Google, så det er en bonus oven i hatten!

Intern træning:

Er der emner, der går igen i oplæringen af nye medarbejdere eller ved indførelsen af et nyt system, så kan det være en super god ide med en lille træningsvideo i stedet for live træning. Tænk engang hvor meget tid, der kunne frigives, hvis hver især fik sin træning ved computeren, hvorefter man så kunne nøjes med et kortere fælles møde med spørgsmål.

Jeg har selv et par videobidder liggende på min hjemmeside med anvisninger på forskellige ting, for eksempel denne her med, hvordan man laver sine egne QR koder, og det har været et af de mest populære indlæg på min blog.

Har du selv eksperimenteret med det i din forretning?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lise skriver Skriv dig op