Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Lise Elisabeth Haaning - lisejur.dk Gør-det-selv-Inkasso - alt det, advokaterne ikke fortæller dig!

Gør-det-selv-Inkasso - alt det, advokaterne ikke fortæller dig!

1.958 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 August 2014

Til kamp mod dårlige betalere - med Gør-det-selv-Inkasso!

lisejur selvstændig

Selvom man gør tingene selv, betyder det ikke, at man ikke får noget for det - slet ikke, når det kommer til inkasso!

Det er jo ikke nogen gavebod

Du har nok bemærket, at ferien for de flestes vedkommende er slut og det var for meget nylig 1. skoledag landet over. Det har måske betydet, at du har været mere overbærende over for dine kunder, der ikke har betalt dig til tiden. Men nu, hvor ferien er slut, begynder det formentlig at blive et mindre irritationsmoment ikke at se pengene tikke ind på "bogen". Og dét er det på tide, at gøre noget ved. Det er jo ikke en gavebod - og der er no such thing as a free lunch. Så selvfølgelig skal du have penge for dit arbejde. Men hvordan griber du det lige an?

Alt det, advokaterne ikke fortæller dig

Mange bogføringsprogrammer - og har du (som jeg) Dinero - bliver du tilbudt dig "inkasso med 1 klik", og andre tilbyder dig skabeloner du kan bruge til at sende de første skridt i inkassoprocessen ud. Men hvad sker der så? Enten ved man som iværksætter ikke, hvad "inkasso med 1 klik" kan løbe i og hvad advokaten skal have for arbejdet - og hvor meget eller hvor lidt arbejde, der egentlig er i det. Men hvad, hvis du kunne gøre det selv?

Jeps - du læste rigtigt. Bare fordi du ikke har en kandidatgrad i jura behøver du ikke være nervøs for selv at give dig i kast med inkasso.

Der er ganske vist en del ting, man skal være opmærksom på. Ved du fx hvor mange rykkere du må sende og hvor meget du må tage i rykkergebyr? At du kan smide 310 kr. oveni som kompensation for at bøvle med en forfalden betaling, hvis vi snakker B2B? Og at du faktisk får penge for at kradse pengene ind selv? For ikke at tale om renterne (hvor mange må man beregne sig og fra hvornår?)? Hvordan du får dom for kravet? Og at alle omkostninger ved fogedretten ryger på din skyldners regning? Og hvordan du lovligt kan presse skyldner for at få betaling? Osv. osv.

Er det ikke svært og tidskrævende og kedeligt?

Jo, det er da kedeligt, hvis du ikke får dine penge - og særligt hvis det koster dig dyrt at få dine penge igen. Men omvendt (uanset prisen for den model, du vælger) viser du også, at du ikke gider noget funny business. De fleste iværksættere føler, at det er et princip, at de bliver betalt for det arbejde, de udfører - de færreste gider arbejde gratis - og slet ikke tabe penge på kunder! Nogen vil også sige, at det da må høre til et godt forretningsforhold at man bliver betalt til tiden.

Mit blogindlæg har til formål at åbne dine øjne for, at du faktisk godt kan tage kampen op med de manglende betalinger. Helt selv. Eller gøre forarbejdet selv. Begge dele er ikke svært, men det er tidskrævende, hvis du selv skal finde ud af alle de vigtige detaljer - og dét vil jeg ikke anbefale dig, for så tager du for meget tid fra det, du er bedst til og skal tjene penge på. Men, den gode nyhed er, at jeg har samlet alle trådene for dig og gjort din research for dig.

Smagsprøve? Ok, så - så kun fordi det er dig! ;-)

Er du interesseret i at læse mere om inkasso, kan du selvfølgelig googl'e nettet tyndt - men du kan også smutte forbi saxo.com og hente den gratis 19-siders "smags"-prøve på min nye e-guide: Gør-det-selv-Inkasso - SMAGSPRØVEN og se alt, hvad du skal være opmærksom på, når du selv begiver dig af med inkasso - altså ganske gratis. Du finder den lige her.

Sulten efter mere?

Er du sulten efter mere? Så kan du være i gang med den fulde udgave for under "en plov" (eks. moms). Måske skal det være din 1. skoledag i inkasso-skolen? Og bare rolig, det er bestemt ikke en helddagsskole! 72 spændstige sider udgør fuldt pensum og er pakket med alt, hvad du skal vide om inkasso og med konkrete værktøjer til, hvordan du kommer godt fra start og helt i mål - også hvordan du undgår inkasso til en anden gang og med alternativer til inkasso. Var det noget? Du finder den lige her

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lise skriver Skriv dig op