Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv NemID er blevet nemmere – for nogen

NemID er blevet nemmere – for nogen

1.688 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 May 2017

Et Nem ID til virksomheden og et andet til det private. Nej, sådan behøves det ikke være længere. For dig med en mindre virksomhed er der godt nyt. Nu skal du ikke længere kæmpe for at holde styr på de forskellige NemID. Fremover kan du nemlig bruge dit private NemID, når du skal indberette for dit erhverv til de offentlige myndigheder.                                                                                                                                                      

De fleste danske virksomheder kan nu spare tid ved pc’en, når de skal indberette til de offentlige myndigheder, fortæller Marianne Christoffersen fra Revisionsfirmaet Beierholm. Nu gælder det at virksomhedsejere, som ejer en enkeltmandsvirksomhed, eller alene kan tegne et selskab, kan nemlig nu bruge den private NemID til digital selvbetjening på bl.a. Virk og Digital Post. Der er ikke længere behov for et erhvervs-NemID (medarbejdersignatur). 

I mindre virksomheder er det ofte ejeren selv, der læser digital post, søger refusion ved sygdom eller giver en fuldmagt til en revisor. Det vil derfor gøre det administrative arbejde lidt lettere, når der fremadrettet kun er nødvendigt at anvende ét nøglekort, fremfor ét til privat og ét til virksomheden. 

Når andre end ejeren indberetter
Medarbejdersignaturen er dog stadig relevant i virksomheder, hvor andre end ejeren indberetter til de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger. På langt de fleste offentlige digitale selvbetjeningsløsninger virker løsningen, bl.a. virk.dk herunder Digital Post.

Som en sidegevinst til denne adgang bliver det desuden mere overskueligt at udstede fuldmagter til revisorer og andre rådgivere. Det kan komme fx landmænd til gavn, når de får hjælp fra en landbrugskonsulent eller håndværkeren, som får hjælp af en revisor.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Krifa Erhverv på telefon 7227 7800, eller info@krifaerhverv.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op