Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Som vinden blæser

8.720 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 August 2016

 

Brødrene Theis og Emil har i tv-programmet ”Kurs mod fjerne kyster” imponeret mange. De har, drevet af vinden, gennem de seneste 3 år været jorden rundt i deres sejlbåd. Målet har været klart og blev nået; men med mange korrektioner undervejs – alt efter hvordan vinden blæste.

 

I de ”gode gamle dage” (hvis de så reelt var gode?) handlede man oftest ud fra behov og tradition. Når der var brug for en ny lade, aftalte man det med de lokale håndværkere. Købmandsvarerne blev købt ved den lokale butik. Hvis tøjet var opslidt, blev nyt bestilt hos skrædderen henne om hjørnet eller måske købt på den årlige indkøbstur til det nærmeste bycentrums specialforretninger.

Når der var behov for indkøb af en vare, handlede man ud fra ”hvad vi plejer at gøre”.

 

Hvad er behov?

I 2016 er situationen en helt anden. Vi handler ikke kun, når vi har behov. Kald det impulskøb eller spontant skabte behov. Eller nyopdagede behov afledt af andre behov. Mon ikke vi kender til det at gå ind for at købe nye snørebånd og komme hjem med to par sko, gummistøvler til barnet og en ny revolutionerende imprægneringsspray. Jeg har også hørt om ham, der trillede ind for at skifte vinduesviskere og kørte hjem i en ny bil.  

 

Behovene for køb/salg skal altså skabes.

 

Surferkultur

Den anden store ændring er, at vi (generelt) ikke er trofaste, loyale kunder. Vi surfer rundt på nettet for at finde varen ud fra de kriterier, vi har valgt. Hvad betyder mest for os? Individuelle valg og med små justeringer i søgeordet kan fokus veksle mellem kvalitet, design, leveringstid og pris. Parametre, der afslutter eller annullerer salg.

 

Der er frit valg på alle hylder, og der er altid nogle hylder, hvor varerne kan findes på. Som forbruger er vi ligeglade med, om hylderne findes i Borris, Bogense, Bonn eller Borneo. Bare jeg kan få, det jeg ønsker (design/kvalitet) til rette pris og så leveret hos mig - til tiden!

 

Udfordring for alle

Alle brancher (stort set) kender disse betingelser. Både at salg starter ved, at der skabes et behov, og at mange tilbyder at stille disse behov. Den selvstændiges evige udfordring.

 

Din udfordring

De to sejlerbrødres store udfordring var det til tider lunefulde vejr. Kraftig storm, modvind eller vindstille – vejrudfordringer der kræver handling.

At drive virksomhed i dag er også meget vindfølsomt. Også her er det nødvendigt at have målet klart og foretage korrektioner undervejs.

 

God vind!

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op