Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Feriepenge – har jeg det som selvstændig?

Feriepenge – har jeg det som selvstændig?

12.558 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 May 2016

Den klare, korte og hårde besked: Penge til ferien må du selv sørge for, når du har selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse.

Du må lægge penge til side. Du får kun feriepenge, hvis du har været ansat hos en arbejdsgiver.

Hvad med feriedagpenge fra a-kassen?
En af de muligheder, der forsvinder, når du driver selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse, er muligheden for at få udbetalt feriedagpenge fra a-kassen.
Feriedagpenge kan nemlig kun udbetales til jobsøgende ledige (med dagpengeret), eller hvis du er i arbejde som lønmodtager (dog ikke i ægtefælles virksomhed).

Hvis du har modtaget en meddelelse fra din a-kasse om, at du har feriedagpenge til gode, kan de altså kun udbetales, hvis du ophører med din virksomhed og holder ferie inden ferieårets udløb.


Feriepenge fra et lønmodtagerarbejde
Hvis du har optjent feriepenge fra et arbejde, du har haft som lønmodtager, kan du få disse penge udbetalt. Når man driver selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse, har man en feriehindring, og pengene kan udbetales.

Hvor er mine feriepenge

På borger.dk kan du logge på og få vist en samlet oversigt over de feriepenge, du har optjent fra arbejdsgivere. I mange tilfælde kan du søge om udbetaling af feriepenge direkte fra siden. Det gælder for Feriekonto, hvor et link fører direkte til en ansøgning.

Feriekort/feriebevis fra andre
Har du været ansat hos en arbejdsgiver, der via sin arbejdsgiverforening benyttede en feriekortordning, som ikke administreres fra borger.dk, skal du underskrive feriekortet og sende det til din tidligere arbejdsgiver, som skal udbetale dig pengene.
Hvis arbejdsgiveren ikke længere findes, skal du sende feriekortet til den arbejdsgiverforening, som feriekortordningen var lavet med. Da er det dem, der skal udbetale feriepengene til dig.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op