Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Sid stille!

3.192 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 May 2016

Hvem husker ikke lærerens løftede pegefinger og den klare udbrølende ordre: Sid stille! På det tidspunkt var det sikkert på sin plads, for at give plads til læring.

I den typiske arbejdsdag i 2016 forholder det sig anderledes. Vi sidder alt for meget, og alt for stille!

Stadig flere har et stillesiddende job. Vigtigt for sundheden er dog fysisk aktivitet. Her får du lidt inspiration til at få aktivitet ind i din hverdag.

 

Det siger videnskaben

Når vi sidder ned for længe, bliver vores muskler inaktive. Vi bruger slet ikke musklerne i benene, når vi sidder på en kontorstol. Musklerne holder derfor alt for lange pauser, og så falder stofskiftet. Kroppens evne til at omsætte sukker og fedt vil blive påvirket. Det skræmmende er, at det giver større risiko for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

 

Hold pauser – i bevægelse!

Betyder dit arbejde, at du skal sidde ned i flere timer, så sørg for at skifte stilling undervejs, og hold pauser. Ikke slænge-pauser; men aktive pauser. Du behøver ikke spæne op og ned ad gangen. Men gå måske en lille tur. Eller et par ture op og ned ad trappen. Har du et justerbart bord, så stå op ind imellem. Let aktivitet er godt. Let aktivitet er klart bedre end ingen aktivitet.

 

Rør dig i fritiden

For mange vil det være begrænset, hvor store muligheder for aktivitet der vil være i løbet af en arbejdsdag. Men så sørg for at lave en aktiv investering i motion i din fritid. Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 minutters motion dagligt. Alt viser, at det har en positiv sundhedseffekt.

 

Gør det varieret!

Den ene dag er det måske konditionstræning – det er godt for stofskiftet. Næste dag kan være styrketræning, som løsner muskler – det trænger de ømme skuldre og nakker til. Eller en god travetur – det er godt for hele kroppen. Gad vide, om den stillesiddende kontorvom krymper af denne aktivitet ...

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op