Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Hvad størrelse nummer bruger du!

Hvad størrelse nummer bruger du!

1.907 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 August 2010

”Hvad end du tror, du vil have, er det ikke rigtigt!”. - Hørte udsagnet til en coaching event i London her fornyelig, og reagerede først lidt afvisende og forurettet, da det blev fremlagt lidt irettesættende! Men som så mange andre udsagn, men hører rundt omkring, er der nogle i ny og næ der bliver hængende i håb om lidt eftertanke, når tiden tillader det. 

Lidt ligesom en melodi uden tekst, man til stor irritation kan have hængende i sin bevidsthed hele dagen, eller indtil ens underbevidsthed får sat de manglende ord på.

Nå, men jeg fik da tid til at fundere lidt over citatet senere på aftenen, og kom frem til nogle tanker, som jeg vil dele med jer her på bloggen. Ofte ser og hører jeg, at folk har sat sig forskellige mål i forhold til deres karriere eller forretningsplan, som jo så flot er fyldt med disse. (jf. tidligere blog om forretningsplaner)

Mål, som i de fleste tilfælde er forbundet med et tal eller størrelse på, hvornår de er lykkes med en given ting. ”Nå, jeg først har tjent ……. så stopper jeg ……., - Eller når mit firma når ...... sælger jeg det” eksemplerne er mange og du kender helt sikkert en masse andre variationer, måske endda dig selv!.

Problemstillinen ligger dog i, at hvis man udelukkende målsætter sig ved hjælp af et tal eller bruger dette som målestok og sammenligningsgrundlag, bliver det meget svært at komme i mål, da disse tal har det med at vokse og være utrolig mangelfulde med henblik på at give en større eller fuldbyrdig glæde i livet. Faktisk vil jeg påstå, at de fleste iværksættere vil være meget bedre stillet økonomisk, hvis de havde valgt lønmodtager vejen. Man skal ikke regne ret meget på en iværksætters eller virksomhedsejers timeløn, før man finder frem til en sats, der mest af alt minder om mindstelønnen.  

Så hvad er det så, der driver værket.! Vi har alle forskellige mål og drømme, men vi har de samme behov og vi vil gøre alt for at opfylde disse, meget mere end det at opnå et givent beløb. Det er i bund og grund dine behov du vil have opfyldt og ikke beløbet. Det gode ved vores behov er, at vi kan generalisere dem ned i 6 forskellige grupper anerkendelse, sikkerhed, udvikling, socialt, hengivenhed, kærlighed, og vi er typisk drevet af 2-3 stykker. Ved at finde frem til disse bliver man langt mere præcis i, hvad der virkelig betyder noget for en selv, og hvordan man kan opnå dette. Ens liv vil blive meget mere fleksibelt og ens mål mere opnåelige.

Alt for mange er styret af helt konkrete tal og er dermed ikke fleksible, lidt ligesom overskriften indikerer, er det noget nemmere at sidde i en joggingbuks end i en stram habit.

Fleksibilitet i ens forretningsgang er ofte mange gange overset eller ikke indbygget, før den bliver påtvunget i form af en ofte udefra kommende konsekvens eller event.

Hvis man sætter en målsætning op for at komme fra a-b vil man hurtige se, at det ikke er en ligefrem vej, og jo flere måder og metoder man har for sig selv personligt og sit firma til at kunne fortsætte med at vokse, des bedre er man stillet.

 

 

For nogen kan det måske lyde banalt, men eksemplerne er mange på hvorledes dette kommer til udtryk med negativ konsekvens, lige fra et mindre fleksibelt jobmarked til en alt for etableret forretningsverden over til ens egen skråsatte mentale tilstand. Fleksibilitet over for en selv og sin forretning er en bydende nødvendighed, da vores omverden helt sikkert forandrer sig.

 

Keep Swinging

Kim Kampp

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op