Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Kamæleonen versus Lederen

1.800 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 February 2010

Vi er alle genstand for en digital revolution, hvor det er muligt at kommunikere og profilere sig i en voksende uset størrelse, end hvad vi har været vant til. En tid, hvor teknologien på denne front går hurtigere, end vi overhovedet kan følge med, og hvor mulighederne er ubegrænsede!

En tendens, som har mange bivirkninger positive som negative. En af de disse er, at vi nu kan engagere os i større omfang over landegrænser og i forskellige grupperinger samtidig med, at vi profilerer vores egne tanker og identitet mere, end vi tidligere har kunnet gøre eller været vant til. – Det er i dag blevet forbeholdt enhver at bidrage med sin egen stemme i langt større grad end tidligere.

En udvikling som samtidig stiller krav til os selv og verden som helhed. Vi har fået en verden, der er blevet mere tilgængelig og samtidig også mere transparent. Internettet og de sociale medier er et godt eksempel på dette, hvor folk engagerer sig mere og mere og skaber deres egen, anden eller tredje identitet igennem. Hvorvidt dette er usundt eller sundt er der delte meninger om, men en tendens og trend som jeg mener, vi vil komme til at søge som eftervirkning på folks stigende engagement herunder, er hvorvidt og i hvilken grad disse personer, grupper og firmaer indeholder karakter, principper og lederskab!.

Lederskab er i dag i konstant forandring og er blevet et folkeeje. Tidligere var man typisk en leder, hvis man kunne lede en større grupper eller organisation i samfundet eller besidde en given stilling i offentlig eller privat regi. I dag springer der ledere op alle steder i form af forskellige virtuelle grupperinger, hvor folk forbinder sig selv og hinanden til en given sag, da vi alle har behov for at tro, tilhøre og styrke vores egen identitet og karakter, hvilke nemt og bekvemt kan gøres igennem disse grupperinger. I dag er det ikke uvant at se en fabriksarbejder eller skoleelev, der i fritiden er stifter og leder af en virtuel bevægelse på hundrede hvis ikke tusinde tilhører!

Man kan jo stille sig selv det spørgsmål om alle eksempelvis engagerer sig i forskellige interessegrupper på baggrund af denne gruppes formål, eller ud fra deltagerens eget ønske om selv profilering. Dette skal ikke forstås negativt, da det sagtens kan kombineres så længe, det er indbefattet af integritet og denne persons reelle karakter. Ellers vil det på sigt skinne igennem vores mere og mere transparente verden, dels som led i den frembrusende teknologi men også fordi, det er et underliggende ønske for os alle. Vi vil i fremtiden i større grad søge efter personer eller firmaer, der indeholder en høj grad af integritet, principper og karakter, da det i princippet er den grundlæggende og fundamentale ide i den storhed som firmaer, eller vi som personer søger i større eller mindre grad i gennem vores selv profilering.

Dette specielt underbygget, når man tænker på den finansielle krises mange bagmænd, der alle led og for nogen stadig lider af samme syndrom og sygdom.  – Manglende karakter, principper og integritet i forhold til sig selv og sin omverden. Et ejendoms- og finansielt marked, der blev gearet af folks grådighed og griske ønske om penge, som resulterede i karakterløse aktører uden form for omtanke på sin omverden.

Vi vil i større og større grad sortere og ledes ud fra om de enkelte firmaer og personer har en fast og stærk karakter gerne krydret med en skæv kant som gør, at de springer ud af mængden igennem en klar stillingtagen og kompromisløs holdning til det samfund, de befinder sig i.

Hvorledes vælger du selv dine produkter, – hvad vil du gerne være tilhænger af og alle vigtigst hvem vil du gerne selv være, og hvem vil du alle helst ledes af?

Eller vil du som så mange andre træde ind i en ledende rolle og starte din egen bevægelse i håb om at forbedre et status quo?

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #51

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op