Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Er du rød, sort, grøn eller blå

Er du rød, sort, grøn eller blå

942 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 December 2009

Kim Kampp´s  Julekalender 5 dec.

Det er nok de færreste, der ikke har hørt om den foranstående klima konference her i København, og når man bor tæt på København og jævnligt besøger byen i disse dage, findes alskens former for aktiviteter, organisationer og agitering for det ene og det andet, hvilket så nydeligt er blevet afløst af vores overstået kommunal og regionsvalg, hvilket fik mig til at tænke lidt på det samfund vi befinder os i.

I denne hastigt fængende online verden, er det nogle gange rart at bevæge sig lidt ud i den virkelige ”offline” verden, og se hvad der rører sig, men ved mange ting ser man et vist sammenfald på den off- og online del af hverdagen.

I mine spæde gymnasieår drejede samfundet sig meget om en håndfuld af ideologiske ideer og begreber betonet af 2 blokke, i dag er samfundet, og den politiske debat blevet meget mere populistisk, men med en snært af voksende græsrodsbevægelser. Da man alle steder ser forskellige grupper af alt lige fra miljøaktivister, til folk der betror sig til dommedags teorier som den fornyeligt udkomne film 2012.

Hvilke grupper der er gode og dårlige, skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men tendensen af at tilhøre forskellige grupper nationalt som internationalt er kraftig stigende online som offline i takt med, at verden bliver mindre og mindre i folks bevidsthed. I dag har vi aktivister i så stort et antal fra hele verden, at politiet er blevet nød til at bygge gigantiske hønseburer at opbevare dem i, hvis de altså ikke følger den protokol det danske samfund har sat sig for. De fleste mennesker er også medlem af den ene gruppe og community efter det andet på internettet og deler lystigt deres glæder og bekymringer om alt lige fra hamstrer til nye former for solenergi eller blot en dansk tv udsendelse såsom ”Vild med Dans” eller Klovn.

Hvis man kigger på medlemstallene af disse grupper er de massive i forhold til lokale politikkers mere eller mindre antal personlige stemmer, der tæller alt lige fra en håndfuld til stemmeslugeren Vammen med 36.608 stemmer. En hurtig søgning på Facebook gav eksempelvis den dansk komedie Klovn 148.644 stemmer og Folk der går med kniv er idioter! 114.785 stemmer, hvilket giver stof til eftertanke, når man tænker på valgprocenten og deltagelsen i kommunal valget sat op i mod diverse Facebook grupper

Måske er det afløsningen eller løsningen på det, som mange betegner som et holdningsløst og populistisk samfund, at vi nu får dækket vores behov i gennem mindre og større grupper og derigennem plejer vores fælles flok gen. Måske søger vi holdninger, medier og events, hvor vi kan blive hørt og brugt og ikke blive opslugt af parti runder og borgmester konsolideringer m.m.

Den identitet vi før tillagde en politisk blok, er i dag mangeartet både i holdningerEr du rød, sort og grupperinger, da den giver liv til vores identitet, så vi herigennem føler, at vi bliver hørt og set samt får følelsen af, at vi alle bare er lidt specielle. Dette specielt udtrykt, når vi kan fordele konsekvensen af vores handlinger og holdninger anonymt og senere med en flot anlagt profil indeholdende professionelle fotos m.m. eller en ”anonym” hætte på Nørrebro til en grøn hat på rådhuspladsen.

 

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #35

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op