Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hold mund - du er ung!

1.222 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 December 2016

Som unge er vi tit forudsætningsløse, uerfarne, har ikke meget netværk og meget andet. Alle sammen ting, der resulterer i dårlige odds. Men lad os udnytte, at vi ikke er som alle de andre, og vende det til noget positivt.

 

Når man sidder som ung og vil være iværksætter, er det nemt at stirre sig blindt på alt det, man ikke kan. Det oplever jeg hver gang, jeg er ude og holde foredrag eller for at snakke med nogle, der interesserer sig for iværksætteri. Dog er det ofte forglemt, at der er uanede positive sider ved at starte egen virksomhed som ung. Du kan bruge ALLE dine penge på din virksomhed og stadig få havregryn til morgenmad og varmt vand i hanen. Du har en bred forståelse for, hvad der er varmt i ungdommens øjne – en ph.d. i ungdommen, så at sige. Tid vil der typisk også være mere af. Og sidst, men absolut ikke mindst; pressen elsker dig! Man behøver ikke ligefrem være universitetsstuderende for at forstå, hvordan presseomtale kan sætte fut i din virksomhed.

 

Udnyt, at du kan tænke i andre baner end ”voksne”. Iværksætteri handler trods alt til dels om at kunne tænke innovativt og ud af boksen. Tro mig, jeg har prøvet det, som nogle unge frygter; at blive kastet direkte ud i ilden. 17 år, uerfaren og ind ad dørene til Dansk Supermarkeds KÆMPE hovedkontor i Brabrand til møde med en HR-manager. Lille mig, store dem. Et par indrømmelser fra min tid må blive fremlagt: Jeg var sku rimelig nervøs. Men jeg gav den sku gas og udnyttede alt det, jeg ikke havde. Jeg udnyttede, jeg var ung, og det gik fremragende.

 

Så, hvis du læser med og har oddsene imod dig, har du til opgave, hvis du ønsker at blive iværksætter, at vende alt, du ikke har, til noget brugbart. Og ja, der vil være nogle, der griner og fortæller dig, du vil fejle – men der må den indre stemme komme i spil, der hver gang siger: ”Jeg skal f***** vise dem, skal jeg”. Du kan godt forvente, at mange vil trække alderskortet på dig. Bevares, erfaring er utrolig vigtigt mange steder - en, der har spillet fodbold 100 timer vil typisk være bedre end ham, der kun har spillet 2 timer. Men lad det ikke afskrække dig og udnyt nu det potentiale, du har - uanset alder! 

 

Gi´ den gas! 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kasper skriver Skriv dig op