Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Job som speaker? Sådan tjener du penge! Hvilket udstyr kræver det, at optage speaks derhjemme?

Hvilket udstyr kræver det, at optage speaks derhjemme?

3.764 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 July 2016

Lad os dykke ned i de ting, du skal bruge for at lave gode speaks/voice-overs hjemmefra!

Du kan også tage mit meget pædagogiske online kursus ved at klikke herunder. Her er der også en telefon-session inkluderet. Tag kurset hvis du mener det seriøst og vil i gang rigtigt :-)

https://speakerskolen.com/kursus/byg-hjemmestudie-til-speak

En god mikrofon. Og hvis det er til speaks/voiceovers, anbefaler jeg stærkt, at du ikke bruger dynamiske mikrofoner som en Sure SM58. Du har brug for en kondensator mikrofon. Alle, der fortæller dig andet beviser bare, at de ikke ved, hvad de snakker om. Ja, der er nogen, som bruger en Sennheiser Shotgun, men disse mennesker ved præcis, hvad de gør, og bruger dem kun til specielle slags jobs. Du har brug for en "allrounder". Hvis du er seriøs omkring det, kan du få en god kondensator-mikrofon fra cirka en tudse. Tjek f.eks. SE Electronics - de har nogle ret fede budget mikrofoner. Hvis penge ikke er et problem, kunne du “go pro” og prøve en Neumann - f.eks. modellen ‘103 D’, der er berømt for dens uforlignelige støjsvaghed (noise ratio).

En god mikrofon pre-amp. Du kan ganske vist købe en pre-amp til et par hundrede dask, men du vil få så meget støj med, at dine optagelser vil lyde forfærdelige for enhver med bare lidt trænede ører. Hvis du er på et stramt budget, så tag et kig på Apogees fantastiske produkter. Du får meget for dine hårdt tjente penge – og du kan også plugge instrumenter i (i tilfælde af, at du også laver musik). Dyrere preamps med superb omdømme findes selvfølgelig også. Den legendariske Avalon M5 er brugt af mange og lyder fantastisk - blot et tip.

En speaker-boks (altså et lille lydisoleret og akustisk reguleret rum) der hjælper med at fjerne udefrakommende støj og rum-akustik. Sådan en er du nødt til have før eller siden, hvis du mener det der med speaks seriøst. “Rum-støj” og rumklang på dine optagelser SKRIGER “AMATØR”. Det må du ALDRIG have i dine optagelser. Men: Rigtige bokse er super dyre og nok ikke nemt tilgængelige. Så hvad kan du gøre? Brug hjørnet af et rum og tilføj 2 selvbyggede, opretstående paneler, hvorved du laver en lille firkant I rummet. Brug et par akustik/lyd-absorberende skumpaneler for at dræbe mislydene, støjen og den dårlige rumklang. 
Det vil stadig være ret dyrt, men du kan bare ikke undvære det. Virkelig. Jeg mener det. Du kan ikke undvære det.
En budget-løsning, der vil hjælpe dig på vej, er et reflektionsfilter, som du putter din mikrofon ind i. Den laver ikke mirakler, men den vil være fin til et rum, hvor der ikke er alt for mange akustiske udfordringer. Men hvis din nabo har en hund, små børn eller et trykluftbor, vil dette ikke hjælpe dig... 
Ps. En masse “bløde møbler” hjælper også på det: sofaer, lænestole, tæpper, gardiner, etc.

Redigerings-software: Jeg ved, at nogle mennesker er vilde med Garage Band (Mac), men sidste gang jeg brugte det, var det langt fra effektivt i forhold til redigering af voice-overs. Hvis du vil have et nemt og hurtigt redigeringsværktøj, har du brug for noget med lidt mere kraft og snilde. Logic (også Mac) og Pro Tools har ærligt talt nok for mange funktioner til formålet - men helt sikkert begge et godt valg med fremtid i. Til Mac findes også ‘TwistedWave' - en "single layer" wave-editor til en fair pris. Super nem at bruge - og med tiden vil du lave voiceovers/speaks på et øjeblik.

Og sidst men ikke mindst (og det er måske irriterende): Træning. Masser af træning. Og så noget mere træning. Fik jeg nævnt træning?
Seriøst: Du kan have det bedste udstyr, penge kan købe, men hvis du ikke ved, hvad du foretager dig foran en mikrofon, vil optagelsen få andre til at rynke på panden, uanset hvor meget du har investeret i dit udstyr. Selvfølgelig forudsætter alt det overnævnte, at du gerne vil lave ordentlige voice-overs med en professionel tilgang. Jo mindre professionelt udfaldet skal være, jo mere udstyr kan du undvære.

Har du brug for sparring eller gode tips, så send en mail til mig på info@jacobhauge.com

Vi tales!
Jacob Hauge Mathiassen

Coach og speaker siden 1996 - har lagt stemme til både små og store brands, bl.a. H&M, Grundfos, Lego, MTV Europe, Disney, etc.

Hør mine speaker-demoer på jacobhauge.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jacob skriver Skriv dig op