Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jesper Buch fra Just Eat De første Just-eat år !!!

De første Just-eat år !!!

21.937 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 January 2010

Jeg har nogle få gange fået rettet spørgsmål om hvad der egentligt skete de første par år. Jeg har også for nogle dage siden på Amino fået en ret underlig kommentar om at jeg ikke er den rigtige stifter og jeg kører på lånte fjer og jeg ved fandme ikke hvad så lad os lige slå nogle facts fast her ☺

I 2000 sad jeg i Oslo, var lige kommet derop og vidste ikke hvor jeg skulle ringe efter en pizza. Jeg gik på nettet for at bestille en men det kunne man ikke. Jeg havde et behov, et ret basalt fysisk behov jf. Maslows behovspyramide og jeg kunne ikke engang få det dækket på det her relativt nye revolutionerende internet…

Jeg gik i gang med at lave en forretningsplan om det at kunne bestille sin mad fra fast food restauranter via internettet og kontaktede ligeledes nogle mennesker som jeg mente ville være super gode at have med i det her (Power of the mastermind) – Det var startskuddet til det som man i dag kender under brandet ” Just-Eat.com ”.

Vi etablerede vores moderselskab som jeg valgte at kalde for ”Invest IT A/S” den 18/01-2001. Vi fik lavet en strategisk aftale med Carlsberg og var godt i gang med at programmere version 1 som efter planen skulle være online midt på året 2001 under navnet foodzoom.dk.

Så skete der det at vi pludseligt hørte at en gruppe ligeledes var i gang med at starte samme koncept op, det var 4 mand hvoraf de 2 var på lønningslisten så vidt jeg husker. PB, PDV, TM og CF. De havde etableret deres selskab nogenlunde på samme tid (mener der var 6 mdr. Mellemrum) og havde Coca-Cola som strategisk samarbejdspartner og var ligeledes offline.

For at fatte mig i korthed skete der så det at vi fusionerede de 2 selskaber 50/50%. Vi havde nu en samlet strategisk aftale med Carlsberg / Coca-Cola, vi valgte at bruge vores programmering og spurgte så 10.000 mennesker igennem dating.dk hvilket navn man fandt bedst foodzoom.dk eller just-eat.dk – det var just-eat.dk der vandt så vi tog navn,logo og farvevalg og lagde henover vores site. Så var vi klar !

PB blev indsat som direktør og eneste ansat fra deres del af lejren. jeg, Per Meldgaard og Henrik Østergaard fra vores side (PB fik 40.000 dkk i løn og vi fik hver 12.000 dkk i løn). CF var med til opfølgnings- og bestyrelsesmøder, PDV sad og arbejdede på noget teknologi som vidst egentligt aldrig blev til noget og TM tror jeg aldrig jeg mødte.

Efter ca 1 år (Ultimo 2002) var kassen tom og holdningerne splittet og vi købte PB, PDV, TM og CF ud (over et par omgange) og jeg blev indsat som direktør (alternativet var at lukke selskabet). Vi var 3 ansatte på det tidspunkt og det havde taget utroligt hårdt at skulle bruge energi på interne stridigheder i stedet for at sparke røv og gi den max gas og der gik kun ca. 200 ordrer ind om dagen. Langt mere positiv var vi så fra og med 2003 og efter ca. 1 år begyndte det stille og roligt at se pænt ud.

Hvad fik vi ud af alt det ballade udover en kasse der var gabende tom ?

Well vi fik en god kontakt til Coca-Cola. Vi fik et navn og logo som var bedre end foodzoom.dk og så fik vi hår på brystet. Jeg har valgt ikke at nævne parterne med fulde navn da jeg ikke er klar over om de ønsker dette.

KONKLUSION:
Rent teknisk er Just-Eat selskabet ikke stiftet af undertegnede men af den gruppe mennesker som vi fusionerede med tilbage i 2001 og derefter købte ud efter ca. 12 mdr. Pga samarbejdsvanskeligheder.
Ideen og infrastrukturen (ver. 1 til ver. 6) er mere eller mindre skabt af undertegnede og en lille kerne af innovatorer herunder management – logo + navn + farver lagt henover.

Da vi blev enige om at købe vores fusionerede partnere ud havde vi nogle få hundrede restauranter online og ca. 200 ordrer om dagen – til orientering går der ca. 100 gange flere ordrer ind anno 2009 jf. Just-Eat.com .
Da vi blev enige om at købe vores fusionerede partnere ud havde vi 3 ansatte på lønningslisten – nu er vi ca. 200 fordelt på ikke bare et marked men 7 markeder.

Så når jeg ser jantelovskommentarer som at jeg kører på lånte fjer og ikke er den rigtige stifter af Just-Eat kan jeg kun sige en ting: I kan da skide i havet !!! Jeg kan ikke huske at der lå nogle ved siden af mig på den Coca-Cola madras som jeg mere eller mindre sov på på kontoret fra 2001 til 2003. Jeg mindes heller ikke at der sad andre tidligere partnere ved siden af mig i de sene aften timer dag ud og dag ind fra 2001-2008.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at creditere følgende for de første år i DK og det første år i UK – Disse personer har været en stor del af alle andres mulighed for et fantastisk job i en fantastisk virksomhed (I random rækkefølge naturligvis):

1. Per Meldgaard (CTO fra 2000-2005) for at have været tredieben imellem Henrik Østergaard og undertegnede – uden Per havde vi for øvrigt ikke haft et online site og for det andet havde Henrik Østergaard og jeg slået hinanden ihjel – jeg er i dag i gang med mit projekt no. 2 netop med Per ☺

2. Henrik Østergaard (Salgs direktør fra 2000-2005) for at have en ekstrem evne til at få koblet restauranter på OG få dem til at blive selvom de er skide sure over at der ikke kom nogle ordrer de første 3-4 år. Derudover en tak for et godt venskab de sidste 17 år – et venskab der holder hele livet.

3. Carsten Mikkelsen (Aktionær fra 2000-NU) uden Carsten var vi gået konkurs tilbage i 2001-2003. Uden Carsten havde vi slået hinanden ihjel inden vi havde fået success. Som ung knægt skulle man have forbilleder og han blev vel nok vores alles forbillede. En mentor af rang som gjorde at vi kun skulle bestille en enkelt billet til mødet med ham for vi kunne selv flyve hjem så motiverede var vi (Desuden havde vi heller ikke råd til en retur;)).

4. HC Mejer Hansen (Bestyrelsesformand/tilknyttet Just-Eat.dk 2001-NU) Tidligere erhvervschef i Sydbank og en mand jeg har ekstrem respekt for. Til tider betragtet som min reserve far. Med hans kølige og rolige væsen har han ledet os alle sammen igennem både selskabs- personlige og interne stridigheder og udfordringer frem mod målet. Jeg har igennem Just-eat forstået meningen med altid at sørge for at have en ekstern bestyrelses post.

5. Flemming Sneftrup, Ivan Nielsen og Tina Andresen (Revisorer 2000-NU) Jeg har i dag fundet ud af hvor strukturerede og dygtige de er så vi kunne holde fuld fokus på driften af selskabet. Jeg troede alle revisions/bogholderi selskaber arbejdede sådan. Ingen opfølgning – det spiller bare. Tina ( miss Just-Eat.dk ) har håndteret ordre no. 1 i just-eat s historie.

6. Rune Risom (All round 2002-NU) Som første ”ansat” i customer care og tro væbner og løjtnant for mig på alle områder har givet den gas med ”whatever it takes” commitment. For at have opfundet en af de gode tunge revenue streams og for at have taget over til UK og hjulpet mig med opstarten (Endnu engang skulle vi sove på sofaer i lang tid – god damn). For at være en god ven som går helt tilbage til da vi hookede op for at producere musik i 1999 via traxinspace.com.

7. Rasmus Ibsen (2003 til NU) og Ole Gade (2005 til NU) – udviklere igennem ild og vand. Hvad vi ikke har været igennem sammen af tekniske udfordringer det findes ikke. Fantastisk commitment og gensidig respekt. Jeg vil også gerne sige tak til Kristian Erbou (2002-2004) som trods enormt pres håndterede sitet fra ver 2 – 3 i en tid hvor han også skulle være sekretær (ligesom Rasmus til tider har skullet være – hold da op).

8. Matthias Løwe (2003-NU) Sælger – faktisk Just-eat historiens første fuldtids ansatte i dennes nye konstruktion i slutningen af 2002. Matthias og jeg har haft mange lange aftner ude hos restauranterne men det har altid været en fed og sjov oplevelse. Matthias er en rigtig perlefisker som kan få alles smil på læben. Matthias har en særlig evne til, ligesom Henrik, at vende rigtigt sure restauratører til gode venner igen.

9. Morten Larsen (2005-NU) – En af de mest over all hard core forretningsfolk jeg har mødt nogesinde. Morten overtog min position som kaptajn for just-eat.dk og har kørt dette til ekstrem tilfredsstillelse. Hans mindset er mere eller mindre identisk med mit eget ift. Holdninger og så er han i dag en af mine absolut bedste venner. Morten er en af de mennesker jeg stoler på med mit liv.

10. Jacob Clausen (2003-NU) – Blev ansat som Customer Care under nøje overvejelser – men fucking hell… Nok en af Just-eat ´s største ”Firmaets mænd”. Startede med at sove på kontoret i Vejle i 6 mdr. Før han fandt sin egen lejlighed. Just-eat.dk s struktur og processer er skarpt blevet fulgt af ”Mr. Spread Sheet”. Såfremt Jacob har ansvaret for specifikke processer skal man ikke være bange for at det ikke spiller.

11. David Buttres (2006-NU) – Tidl. Salgsdirektør i UK og nu Direktør i UK – Da jeg sad i et tomt lokale i UK og havde mit første møde med Coca-Cola var det David der var deres repræsentant – jeg fik headhuntet ham– freaking kick ass – ham og jeg samlede selv stolene på kontoret i UK hvorefter jeg tog backoffice og David var ude at sælge til restauranterne.. jeg kan huske at jeg begyndte at tale med mig selv på et tidspunkt da jeg havde siddet mere eller mindre alene i 3 mdr. For at bygge det op (Scary). Det var på kontoret kl. 9 og hjem kl. 21 til en fed fed lejlighed men der var sgu ikke nogle til at tage imod mig derhjemme…haha… lige meget – jeg var i UK for at bevise at jeg kunne gøre det en gang til. Nå men tilbage til David – Der er få mennesker på denne klode jeg stoler på med mit liv.. David er en af dem – igennem ild og vand – et venskab der holder resten af mit liv.

Og JA… der kommer en bog om Just-Eat ´s historie… Men Just-Eat ´s historie er for mit vedkommende ikke færdig endnu så lad os lige vente med det – De første 100 sider er dog allerede skrevet så bare rolig.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jesper skriver Skriv dig op