Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jeppe Laponnel Intro fra en ny ekspertblogger - Er det kun 20% af det du laver der virker?

Intro fra en ny ekspertblogger - Er det kun 20% af det du laver der virker?

2.812 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 October 2010

Velkommen til min blog her på Amino

Som ny ekspertblogger her på Amino vil jeg lige lave en lille intro artikel.I denne blog vil jeg skrive om ledelse og virksomhedsdrift på den enkle og lette måde.

Jeg synes at jeg alt for ofte ser, at det med ledelse og virksomhedsdrift bliver gjort så utroligt indviklet og kompliceret. I alle de år jeg har været leder og iværksætter har jeg haft svært ved at se, hvorfor det skulle gøres så hulens besværligt.

Jeg kommer altid til at tænke på en sætning (som jeg mener Einstein en gang har sagt):  "Hvis du ikke kan forklare en ting på en enkel måde, så er det fordi du ikke ved nok om det".

Nu skal jeg ikke fremstå som om jeg er det ny ledelsesorakel, for det er jeg langtfra, men jeg har da alligevel haft rimelig succes med at gøre det enkelt. Det kan du læse mere om i min præsentation og i de kommende blogindlæg.

 

Men hvad betyder det med at gøre tingene enkelt så egentlig?

 

Misforstå mig ikke, for jeg ved at det er et kæmpe arbejde at drive en virksomhed og der er rigtig mange ting du skal tage dig af hver eneste dag.Det med at gøre det ENKELT betyder i min verden, at du gør det der er væsentligt, og så lader de andre ting ligge - eller delegerer dem ud til andre. Måske outsourcer dem.

Du ved jo sikkert godt, at det er en mindre del af det du laver, der giver dig resultaterne. Groft sagt, så kan du sige at det er 20 % af din indsats der giver 80 % af resultaterne. Og du kan se denne, næsten forudsigelige "ubalance" på næsten alle livets områder. (Jeg ved ikke om det gælder sex - men det kunne da blive en spændende diskussion).

Kigger du nærmere på det, så vil det som regel vise sig at:

  • 20 % af dine kunder giver 80 % af din profit.
  • 20 % af dine produkter eller services giver dig 80 % af din profit.
  • 20 % af dine ansatte bidrager til 80 % af din virksomheds indtægter
  • 20 % af sælgerne i en virksomhed, står typisk for 80 % af salget

 

Og sådan kan du blive ved. Det er ikke altid lige nøjagtig 80/20, men som regel noget der ligner. Det er meget sjældent du ser, at det er 50/50. Mere typisk er det 30/70, 10/90, eller endda 1/99.

Hvis du virkelig går ind og kigger din virksomhed igennem, så vil du kunne se disse tendenser på overraskende mange områder.

Prøv lige at tænke det her igennem? Hvad nu hvis ham Jeppe har ret i det han skriver om her - Hvor meget tid "spilder" du så hver eneste dag?

Det vil - groft sagt - sige at du kan risikere at du spilder 80 % af dit arbejdsliv med at gøre ting, der ikke rigtig fører nogen steder hen. Er der mon der fra du får din stress? Er det det, der gør at du nogle gange bare ikke kan nå det du skal?

Hvis vi ser på din arbejdstid, så er det (teoretisk set) næsten 30 timer om ugen - eller 125 timer om måneden. Ja - ja - jeg ved godt at sådan kan man ikke stille det op, for du ved ikke altid hvad det ER der giver resultaterne - ikke på forhånd. Der er også nogle ting der bare SKAL gøres, selv om du ikke synes det giver resultater.

Men du kan blive bedre og bedre til at forudsige det, ved at være mere opmærksom på dette forhold. Og kan du bare flytte lidt på det, så kan det have en rigtig stor effekt for din bundlinje . Og lige så vigtigt - for din og dine medarbejderes trivsel.  

I de fleste virksomheder drejer det sig om meget store - uudnyttede muligheder - fordi man ikke får brugt sine ressourcer der hvor de virkelig giver en stor effekt. Og her skal du lige tænke på at det ikke gælder om at lave time management. For så risikerer du bare at få tid til at lave noget andet- der heller ikke giver resultater. Det du skal, er at gøre det rigtige - så skal du nok få tid nok.

Dette er noget af det jeg vil skrive om på denne blog. Og selvfølgelig vil jeg komme med tips og ideer til hvordan du kan bruge disse principper i din hverdag.

Jeg vil også komme med masser af andre tips og ideer til hvordan du kan blive en bedre leder, og få din virksomhed gjort endnu bedre (Læs= tjene flere penge).

Så jeg glæder mig til at skrive disse indlæg og høre dine kommentarer til det jeg skriver.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jep skriver Skriv dig op