Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jeff Blaavand Hvad vil du bruge LinkedIn til?

Hvad vil du bruge LinkedIn til?

1.794 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 June 2015

Find ud af, hvad du vil bruge din LinkedIn-profil til. Og gør det så!

Når jeg er ude at holde diverse foredrag omkring sociale medier, så er der ofte et stort antal af de deltagende, der har en bruger på LinkedIn og har interesse omkring dette sociale medie. Dog er det næsten også altid sikkert, at der kommer følgende spørgsmål, når vi bevæger os ind på netop dette område: ”Hvad skal man bruge LinkedIn til?”.

Det er egentlig meget let at svare på. Du skal bruge LinkedIn til det, der passer dig. Ja, det lyder meget simpelt. Men det er en generel regel, på de sociale medier, at man skal finde sin plads og så gå i dybden med den.

Her er de svar, der oftest kommer, når man kigger på ovenstående spørgsmål omkring, hvad man skal bruge LinkedIn til:

-       At have mit CV liggende online

-       For at netværke

-       Fordi andre er på LinkedIn

Find din plads og gå i dybden

Som forklaret ovenfor, så mener jeg, at det vigtigste på alle sociale medier, er at finde sin plads. Den plads, hvor din stemme passer ind og ikke den plads, hvor du skal passe din stemme til. Du skal udnytte det du, eller din virksomhed, er god til. 

Der er ikke noget i vejen med de ovenstående grunde til at være på LinkedIn. Det vigtigste er bare at anerkende og acceptere, hvorfor man gerne vil være på det specifikke medie. Hvis formålet er at have sit CV online, så er det helt i orden og man skal ikke føle sig forpligtet til hverken at netværke eller interagere med andre brugere.

Dog er pointen her, at hvis man ønsker at være på LinkedIn for at have sit CV liggende online, så skal man fandme også gøre det ordentligt. Hvis dit primære formål med LinkedIn er at have dit CV liggende, så sørg for at gå i dybden med det. Ellers kan du lige så godt lade være. Sørg for at udfylde alle dine stillinger grundigt og sørg for at holde din profil opdateret.

Det samme gælder for de andre områder. Hvis du ønsker at være på LinkedIn for at netværke, så skal du gå i dybden med det. Sørg for at sprede dit netværk og del interessant indhold, der har relevans til din karriere. Blev del af LinkedIn-grupper, der passer til dine interesser, og hvor der er folk, der vil være interessante at netværke med. Sørg for at connecte med personer, du møder i dit arbejdsliv.

”Fordi andre er på LinkedIn”

Det siger måske lidt sig selv, men dette er et 100% no-go. Du SKAL ikke være på et bestemt socialt medie. Du skal kun være der, hvis du har noget at bidrage med eller hvis det giver mening. Ellers giver det næsten den modsatte effekt. Ikke bare udadtil, men også for dig selv. Det vil ligge som en dårlig samvittighed bagerst i hovedet, da du jo skal huske at opdatere din LinkedIn eller huske at lægge noget på din profil. Så gør op med dig selv, hvad du vil bruge LinkedIn til. Og gør det så!

Se vores guide til, hvordan du kan gøre din LinkedIn-profil lækker her.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jeff skriver Skriv dig op