Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

KONKURRENCE ER SUNDT

4.361 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 June 2011

Kaere venner,

Allerfoerst skal jeg beklage at der er gaaet en evighed siden jeg sidst har blogget…Men bedre sent en aldrig. J

I am back !!!

Det har skyldest en masse ting men allermest fordi jeg har haft sindsygt travlt med en masse spaendende udfordringer.!!! 

Paa PRIVAT fronten:

 moedte jeg min nuvaerende smukke og fantastiske kaereste, i Oktober sidste aar da jeg var paa en forretnings rejse i Danmark. Det slog gnister uden at jeg vil komme med nogen detaljer J, men det var lidt omstaendigt da jeg jo alleredde havde en kaereste I L.A…

Jeg kunne ikke rigtigt faa hende ud af hovedet saa da mit “L.A forhold” stoppede i starten af December skyndte jeg mig at ringe til nuvarende kaereste og invitere hende paa date. Det var jo lidt specielt da hun boede I Kobenhavn, og jeg i L.A.

Saa jeg foreslog at vi tog til Bali – sammen over Nytaar I 14 dage. Det var jo lidt risikofyldt da vi skulle vaere sammen saa laenge naar vi slet ikke kendte hinanden, meeen jeg vidste godt lidt om hende og havde altid haft et godt oeje til hende – og vi havde haft et “sammenstoed” et par aar tidligere, men det var der ingen der vidste og vi var dengang begge I meget dramatiske og negative forhold, saa jeg taenkte at den chance ville jeg ikke misse EN gang til….

Som sagt saa gjort og vi modtes d. 27. December I Bangkok og floj dagen efter til Bali hvor vi havde 2 magiske uger sammen…Og for at goere en lang historie kort, saa flytter hun nu til L.A om 10 dages tid…og saa ellers lidt frem og tilbage mellem DK & US - da hun er DJ & model og kan arbejde begge steder…Det bli’r spaendende og jeg glaeder mig meget….

BACK TO BUSINESS

Vi havde et kanon efteraar i NIALAYA. Det var paa mange maader spaendende. Vi naaede endda ogsaa at blive sagsogt, af et Dansk firma, men I USAJ… Det ta’r vi i stiv arm…Den slags sker desvaerre I forretningsverdenen. Hvis man ikke kan blive enige over en kop kaffe saa maa man tage den i retten nogle gange el. Ihvertfald have advokaternes hjaelp. Det kunne vi ikke og saa maa den jo rettens vej. Doed irriterede og helt unodvendigt baade for mig og den anden part. Jeg er af den opfattelse at der KUN er tabere i den slags sager. Specielt naar det er kreative entrepenoerer som stoeder sammen. Saa tvinges man pludseligt til at bruge sin positive tid og kreative evner paa noget saa dodsygt som advokater…for slet ikke at tale om pengene som den slags koster…

Men som ivaerksaetter kan man komme ud for mange ting og mit raad er stole paa retssystemet og tage det roligt. Sagt paa en anden made. Slaa koldt vand I blodet og bare koere “ Business as usual”…

PRESS & MEDIA:

Da jeg saa kom hjem fra min spirituelle nytaars tur til Bali J, saa var det jo pludseligt starten af Januar….

Og her maerkede jeg for forste gang at vi hos NIALAYA havde faaet foden rigtigt inde i den Amerikanske showbiz…Vi var pludseligt ALLEVEGNE…Indenfor de foerste 2-3 uger var vi  I 8-10 musik video’r med mega stjerner der optraadte med vores smykker paa. Vi var overalt I pressen og lige pludseligt det hotteste maerke i Hollywood og saa derfor selvfogeligt ogsaa masser af andre steder…Hollywood smitter AF pa hele verden uanset hvad man syntes eller siger…Det er en meget kraftig PR maskine som alle kaemper om…

Jeg syntes bare det dejligt at se at noget af alt det haarde arbejde endeligt virkeligt betalte tilbage. Jeg havde jo KNOKLET selv med at faa skubbet sne bolden igang og vaeret ude dag OG nat med de her kendte mennesker. Det kan vare sjovt og helt skoert, men ogsaa tit haardt og lidt anstrengende…MEN: Idag er vi I den heldige situation at mange af stylisterne eller stjernerne selv ringer. De vil moedes og de vil koebe smykker. Det er en helt kanon PR og meget heldig situation at vaere I for et lille smykkefirma med begraensede PR budgetter som os.

Jeg startede jo slet ikke NIALAYA Jewelry med den ide at det skulle paa kendte mennesker. Og havde aldrig dromt og SAA Mange og saa store stjerner og paa saa kort tid. Det er der ALDRIG et andet smykke firma der har ghjort saa ejg er stolt over de tog er glad for de vilde oplevelse og forbinelser det har givet mig. Men I sin tid ville jeg bare gerne lave et fedt smykke firma som folk kunne betale sig fra, men hvor de stadigt fik noget fedt design og laekkert kvalitet for pengene. Det vi laver hedder “Affordable Luxury” og det henvender sig til alle som har god smag og kvalitets sans…

Det er det fedeste product at arbejde med og en sjov ny branche for mig.

KONKURRENCE ER SUNDT:

Der er ogsaa andre maerker som laver det samme, men det tuder vi ikke over. Vi ser blot indad, holder FOKUS og soerger hele tiden for at blive bedre,  vaekste organisk ogvaere ligeglade med hvad andre siger, taenker el. Tror.. Det vi laver kan man ikke tage patent paa. Vi bli’r baade anklaget for at kopierer (endaa sagsoegtJ) og bli’r selv kopieret. Begge ting er jeg helt ligeglad med. Det gaelder om at vaere den bedste. Dem som er utilfredse kunne jo bare selv goere det istedetfor at sidde og tude. Saadan ER business. baade som ivaerksaetter men ogsaa videre i livet.

Det handler meget om fokus. Sorge for at skaere alt “larmen” og alle tosserne fra. Og saa bare give sit MAX…

NIALAYA har sin helt egen stil, og vi har formaaet at skabe et kendt smykke brand  verden over paa kun 18 maander. Det ville jeg slet ikke have kunnet staa I spidsen for hvis jeg havde skulle stoppe op og hoere paa alle de folk som tuder og brokker sig el. El. Hvis jeg skulle bekymre mig om andres uintelligente negative meninger. Paa det punkt er jeg IS -KOLD. Man kan ikke goere alle tilfredse og det har egentligt heller aldrig vaeret min mening. Jeg passer mit eget, laver det jeg syntes er sjovt. Jeg er jo flyttet til USA for at proeve mig selv af og se om jeg kunne faa noget op at staa her.

Jeg elsker konkurrence men det skal vaere fair. Man skal huske at vaere TRO mod sig selv og sine vaerdier og ikke saelge ud. Bare fordi andre koerer en lav stil, saa vil jeg aldrig saelge ud og benytte mig af “under baelte stedet metoder”. Taenk hvis et firma skrev til et konkurrerentens kunder med usande rygter, el. Kontaktede medierne med usande historier etc. etc. Det ville jeg aldrig tillade I mine egne firmaer. Det ville vaere saa flovt og jeg ville have en daarlig smag I munden. Det er jo om noget, tegn paa afmagt og deperation, og den slags hoerer ikke hjemme i fair konkurence. Ganske pinligt men altsammen noget jeg ogsaa har vaeret offer for I den seneste tid. Jeg kan kun grine. Det er ur-komisk. Taenk at vaere saa usikker paa sit eget brand at man bli’r nodt til det…Det syntes jeg er lidt sjovt og det maa jo virkliligt betyder at jeg har fat I noget saa rigtigt at mine konkurenter er skraemte fra liv og sans saa de ta’r forhastede beslutninger. Vores kunder er ikke dumme og det goer kun at vi staar taettere og staerkere med dem. Den slags kommer altid tilbage til afsenderes naar det er paa det hele lave niveau.

PINLIG HISTORIE:

En anden pinlig episode som jeg var ude for i Februar maaned og som var en laerestreg til mig selv, men ogsaa noget hvor jeg blev personligt skuffet over en gammel bekendt og over hvor lave nogle mennesker kan vaere generelt.

Jeg havde indgaaet en aftale om distributionen af NIALAYA I Spanien med en gammel bekendt. Jeg kendte ham saa godt at vi faktisk have vaeret paa ferie sammen i L.A i14 dage, og set hinanden jaevnligt gennem de sidste 15 aar. Han er ogsaa iaverksaetter (dog desvaere med en masse fejlslaaede projekter), men han prover udfra de evner han nu har. (Det tar jeg hatten af for).

Men han har aldrig vaeret helt “ren I kanten” og derfor ikke en som jeg kunen blive rigtig venner med…

Der var noget der sagde mig det var en daarlig ide at lave en Distributions aftale med ham og hans partnere. De mindede paa ingen made om vores andre agenter & distributoerer I verden. De er ligesom ikke “med paa beatet”. Vores “partnere I andre lande har allesammen erfaring fra enten smykke eller modebranchen og har staerke netvaerk og gode solide “navne” som de har opbygget gennem mange aar.

Det havde min gamle bekendte desvaerre ikke. Hverken det ene el. Andet, men ham og hans ven havde en kontakt til  “Corte Ingles” som er Eu’s stoerste retailer. De har ca. 120 varehuse paa stoerrelse med Magasin og er spredt I hele Spanien. Kort sagt”: Naar man er inde I varmen hos dem saa behoevedes man ikke have saa mange andre kunder I det markedJ…

Anyways: Min bekendte og hans “kumpaner” fik lavet en startordre paa kr. 500.000,- Men de havde selvfogelig ingen penge…(alleredde der burde jeg IGEN have taget mig sammen og lyttet til min “indre stemme”)…Men de fik da stampet kr. 100.000,- sammen og saa LAANTE jeg dem varere for kr. 400.000,- …

Varerne blve lave tog vi knoklede allesammen for at faa den store ordre faerdig. De blev sendt afsted og endte saa hos et Spansk “test center” hvor alle varer som skal til den paagaeldende varehus kaede  skal igennem og testes (faktisk en kanon ide som sikrer forbrugeren). Det skulle Nialaya varerne ogsaa. OG saa skete katastrofren. Det viste sig simpelthen at mine varer ikke overholdt den soelv procent som stod paa dem dvs. 92,5 % aka 925 Silver… Det var af svingende solv procenter paa mellem 50 & 95 %...Rimeligt kritisk for et smykke firma af vores kaliber kan I vel forestille jer.

Jeg fik et opkald fra min kammerat som oplyste mig om problemet. og jeg var selvfogeligt rystet. Jeg hastede dagen efter ned til et laboratorie I L.A’s smykke distrikt og fik testet smykkerne fra netop den levering…Og det var desvaerre sandt…

Smykkerne fra netop den levering var spredt til kunder I baade Danmark & Japan og nu laa der ogsaa for kr. 500.000,- af mine varer paa et lager I Spanien.

Saa var gode raad dyre. !!!

Jeg hoppede pa et fly dagen efter fabrikken I Thailand. Vi gik tingene igennem og de sagde selvfogeligt at de var uskyldige og at det var deres solv leverandoer som maette have snydt. Jeg var ked af det men kunne ikke goere andet end at fyre fabrikken.

Jeg beholdte min agent som bedyrede sin uskyld. Jeg stolede paa ham og han handlede som jeg selv I god tro….Det var en ulykkelig situation for os alle. Vi fik startet en NY produktiuon op paa en anden fabrik I samme landsby og de startede med det samme, med at producere nyt soelv….

3 dage senere saad jeg igen i L.A og I mellemtiden havde vi nu faaet cirklet omfanget af “daarligt solv” ind…

Jeg var ked af det og pinlig over jeg havde stolet paa den fabrik i Thailand. Men jeg gjorde hvad jeg kunne og havde handlet I god tro, som jeg altid goer.

AFPRESNING:

Jeg ringede selvfogeligt til mine “venner I Spanien” og fortalte at de blot skulle sende alle varerne retur til os i L.A, uden beregning, saa vi kunne sende dem et NYT og ordentligt parti indenfor kort tid…

Men men men…De havde andre planer. (Og saa forstaar man godt hvorfor at min gode bekendte gennem 15 aar aldrig er kommet nogen vegne og aldrig har opnaaet success med noget som helst)…

De havde talt sammen I Spanien og havde nu flg. Plan, som jeg modtog en Fredag eftermiddag kl. 15 i L.A.

De ville nu have ca. kr. 700.000,- cash inden den efterfoelgende Tirsdag kl. 18, ellers ville de gaa til pressen i Danmark med historien.

Jeg var I chok og jeg kunne godt regne ud hvordan pressen ville elske den historie. Som et kendt ansigt er man jo et nemt offer og de her “Pomfrit forbryddere” paa den Spanske solkyst (hvorfor mon man kalder det Costa del CrimeJ) havde set muligheden for en hurtig gevinst, istedetfor at lade mig rette fejlen og selv deale med pressen & vores kunder paa en ordentlig maade.

Jeg lod dem dog blive I den tTRO, at jeg var intereseret i at “forhandle med dem”…

De kunne nu faa smagen af deres egen primitive medicin. Jeg hyrede det bedste, og (desvaeerre) ogsaa dyreste PR bureau I DK, og over weekenden fik vi styr paa situationen og stykket en presse meddelelse sammen.

Jeg fik holdt “pomfrit forbrydderne” hen til Onsdag kl. 18 hvor de troede jeg ville betale demJ….

OG saa sendte vi selv en ordentlig, nobel og proffesionel presse meddelse ud gennem Ritzaus. Vi gav alle vores Skandinaviske slut kunder muligheden for at bytte deres armband, og for at vaere paa den sikre side havde vi alleredde taget alle varerne tilbage fra vores forhandlere I hele Skandinavien. SAADAN !!!

Der var kun 2 aviser som beskrev det, og saa en lille ligegyldig blog som er I lommen paa vores konkurenter, men de har vel max. 200 laesere ikke den staerkeste journalistiske indsigt J

Jeg ville dog til enhver tid hellere have vaeret paa forsiden af Ekstra Bladet end at finde mig I afpresning.

De blev noget skuffede nede paa sol kysten aka “Costa del Crime”, og bagefter undrede det mig at de alligevel var SAA dumme. De kendte mig tydeligvist daarligt. Jeg ville ALDRIG havde fundet mig I afpresning. Det er ulovligt og usmageligt og selvfogeligt noget som man ikke skal bukke under for.

Det var direkte imod alle mine principper som jeg lever efter hver dag, baade privat og I business. Jeg har valgt at lave uden frygt. !!!

CSR

Jeg kan ikke blive bange for den slags ting el. For den slags primitive menneske. Generelt er jeg altid totalt frygtloes men jeg ville slet ikke kunne leve med at skulle bukke under for noget der er saa plat & uretfaerdigt.

Jeg mener iovrigt det er en vigtig ting at vaere en smule frygtloes som ivaerksaetter. Man kan godt vaere smart, taenksom og velovervejet i sine beslutninger alligevel.

Det vigtigste er at man kan se sig selv I ojnene hver dag. Og det ville jeg ikke kunne hvis jeg skulle lide under afpresning fra saadan nogle amatoerer.

Anyways: Ca. 4  uger senere var der igen nye varer paa hylderne, i baade Japan & Skandinavien og vi havde taget lidt armband retur fra de kunder som var I tvivl omkring kvaliteten.

Det er det som man kalder god CSR (Customer Social Responsibility) og hele sagen blev desuden eftefolgende beskrevet paa en anden (proffesionel) blog, med overskriften:

NIALAYA –ITS ALL ABOUT ACTING RESPONSIBLE…

Paa den maade fik vi vendt historien til noget positivt og vores kunder (butikkerne) kunne se at vi ikke bare stak halen mellem benene men tog det nodvendige ansvar…

Hvad angaar “pomfrit gangsterne” paa Costa del Crime, saa er de sikkert igang med det naeste kort sigtede projekt for at tjene nogle “hurtige penge”…Men vi er ikke venner mere saa dem taenker jeg aldrig paa.

Men sikke en laerestreg. Man skal huske altid at folge sin GUT FEELING !!! ALTID …

OMBYGNING:

Hel sagen faldt selvfogelig lige midt i en ombygning som jeg havde sat igang I den store garage hvor jeg selv startede kun 15 maaneder tidligere. Vi var efterhaaden 10 medarbejdere og forholdene skulle forbedres.

Det forgik I bedste ivaerksaetter stil paa den made at: Jeg flyttede hele teamet ind I mit hus. Det var et KAOS I 12 dage men det gik J….Der sad vi allesammen oveni I hinanden indtil vi kunne indvi de “nye” lokaler. Alternativet var at vi skulle flytte og bruge maaske kr. 20 – 25.000 ude I byen saa jeg valgte at bruge ca. kr. 60.000,- paa en ombygning og lige kolsolidere firmaet inden det naeste store skridt.  3 maander senere ville den husleje ude I byen jo vaere tjent ind.:-) OG det er den saa alleredde NUJ…

Jeg forventede dog at vi kunne blive i garagen i 1 – 1 ½ aars tid mere, men det er gaaet saa staerkt de sidste 3 maander at vi sikkert flytter til efteraaret…Men det er en helt anden snak. Nu starter vi snart med 2 holds skift saa der ogsaa arbejdes om aftenen med friske medarbejdere…J Og saa flytter vi senere….

(Det blir da ogsaa meget rart at kunne parkere bilerne inde I garagen igenJ)… 

WORK 24 / 7:

Jeg arbejder STADIGT dognet rundt. Det er benhaardt, men jeg elsker hvert sekund. Jeg har lovet min kaereste at naar hun lander saa skal der skrues ned, og vi har heldigvis meget forskellige sovn rytme. Jeg sover 5 timer I dognet mens hun sover mindst 10 timer I dognet. Saa der “redder’ jeg lige 5 extra timer. J Jeg maa snige mig op paa kontoret om natten…hahaha

Det var alt fra Hollywood Hills, jeg lover at jeg skriver igen, om ikke saa laenge.

Men som I kan hoere var der lige et par “kriser” som skulle haandteres og et par successer som skulle fejres.

I mellemtiden , og iovrigt HVER dag kan I folge med I hvad vi lkaver hos Nialaya paa vores Facebook side. Vi boomer med “likes” saa et eler andet maa vi da goere rigtigtJ Der er lidt fotos af smykkerne, nyheder omkring firmaet samt musik videos og naesten dagkligt updates med nye kendte stjerner som bearer NIALAYA…

Jeg har ogsaa min egen personlige blog som I kan folge med I fra vores website. Den opdaterer jeg dagligt med fede fotos af de mange smukke ting i livet og som inspirerer mig i mit daglige virke som kreativ entrepeneur.

Indtil da: Husk: STAY FOCUSSED !!!

Best,

Jannik the Jeweler J


Foresten: Jeg laeser en masse om entrepeneur ship I USA, og er imponeret og inspireret af hvordan folk kaemper sig igennem I dette her mega marked som USA er. Jeg er saa sindsygt heldig at jeg har vaeret bag facaden og taet paa mange af de her mennesker. Saa jeg kan baade se bagsiden men ogsaa hvad det er der driver dem…Men dem vil jeg gerne dele her:

Succes QUOTES to keep you going:

Her er et par af mine favorit quotes fra den seneste tid:

______________________

 Jeg laeste iovrigt lige et interview med skuespilleren Will Smith som han lavede for at par uger siden I Hollywood, here we go:

"I’ve never really viewed myself as particularly talented, where I excel is ridiculous, sickening work ethic. While the other guy is sleeping, I’m working. While the other guy is eating, I’m working."

________________________

Eller som min ven business mogullen P. Diddy sagde for nyligt:

"I demand the best. Sleep is forbidden. If you work for me, you have to roll how I roll. I’m not really human. I’m like a machine."

Ps. Han er fuldstaendig vild og uden haemninger overhovedet. Humorsvingense, kreativ, crazy & demanding og med et ustyrligt ego. Men er samtidigt det mest proffesionelle, ambitiose og haardt arbejdende menneske jeg har modt.

_________________________

OG saa Gangster Rapperen der nu er blevet legitim forretninsgmand og mange millionaer:

(Og den kan jeg godt li’)…

50 Cent:

"I never allowed my fear to limit me." 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jannik skriver Skriv dig op