Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Anette Sand Fordelen ved at udgive på eget forlag

Fordelen ved at udgive på eget forlag

2.582 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 August 2009

Der er selvføligelig nogle ulemper ved at udgive på eget forlag: Blandt andet at de store forlag har bedre mulighed for at markedsføre bøgerne, og at et anerkendt forlag kan "kvalitetsstemple" en bog. Da jeg skrev en bog sammen med Børsens Forlag, fik jeg også en rigtig god sparring i processen.  

Men der er sandelig også fordele ved at udgive selv - hvoraf de vigtigste nok er: Fuld kontrol i hele processen og bedre indtjening pr. solgt bog.

Ud over skriveriet og korrekturlæsning, korrekturlæsning og korrekturlæsning, er der så spørgsmål om layout, trykkeri, indsendelse af pligteksemplarer, boghandlerlisten og den slags at holde styr på. Overvejelser over: Hvor meget skal vi selv, og hvor meget skal vi købe hjælp til?

Og så får man jo også fornøjelsen af at udføre en hel række praktisk arbejdsopgaver. Egentlig er det lidt uretfærdigt, at det er mig, der er fotograferet, for det er nemlig ikke mig, der har pakket de fleste bøger, jeg har fået masser af hjælp fra gode folk i Inloco Regnskab. Vi har nemlig fået Bogen om fradrag fra trykkeriet nu, og udgivelsesdagen er på mandag, den 10. august 2009. Så alle de, der har forudbestilt skal have bogen tilsendt senest fredag.

Faktisk er det en rigtig fornøjelig opgave at få lukket alle de kuverter: Det er produktivt, og der er et fysisk og konkret produkt med det samme: Bunken vokser - hvem slæber dem ned fra 4. sal? Afsted skal de - det glade budskab skal ud. Et udmærket afbræk i de daglige rutiner, især når man er nogle stykker om det. Denne gang slap vi for bøvlet med adresselabels, fordi vi har fundet nogle rigtig fine boblekuverter med rude. (Hos Jakodan.)

Samtidig er det så tid til at sende nyhedsbrev ud, så hvis der skulle være en enkelt på listen, som ikke ved, at bogen er på vej, finder de ud af det kl. 9.30, hvor jeg har sat det til udsendelse.

Anmeldereksemplarer til de store aviser og et par stykker i Næstved (hvor min medforfatter Søren Revsbæk kommer fra) er også afsted. Overvejer stadig, om jeg skal masseudsende pressemeddelelse eller lade være.... Det kræver, at jeg skriver en bedre pressemeddelelse, end jeg har i øjeblikket. Og det almindelige arbejde skal jo også passes.

Ikke desto mindre: Det er SÅ dejligt, at vi er nået så langt, som vi er - og det er en stor fornøjelse at skulle sende bogen på gaden på mandag.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op