Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Hans Jonas Hansen Nej, det behøver ikke koste 50.000 kr. at starte en webshop

Nej, det behøver ikke koste 50.000 kr. at starte en webshop

2.078 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 February 2016

De fleste der vil til at sælge produkter via en webshop, har ingen grund til at få designet en dyr webshop fra starten af. Hvis din webshop skal opfylde nogle bestemte krav, bliver du nødt til at gøre det, men hvis du bare gerne vil i gang med at sælge produkter, kan du sagtens nøjes med en temawebshop.

I sidste handler det om, hvad du gerne vil med din webshop. Det sker, at jeg herinde ser brugere skrive, at man er useriøs, hvis man ikke fra starten af vil bruge en masse penge på sin webshop. Man er ikke useriøs, fordi man opsætter sin egen webshop. I sidste ende går dine kunder op i dit produkt og om det var let at købe det. Det vigtigste for mig, når jeg køber produkter på nettet, er brugervenlighed. Her er der rigtig mange billige løsninger, som klarer sig godt.

I mit arbejde med Lavenwebshop.dk har jeg mødt mange lønmodtagere, som godt kunne tænke sig at sælge produkter. At sige at de skal starte med at bruge 50.000+ kr. på en webshopløsning er ikke holdbart. For den slags webshopejere giver det mere mening at starte med en billig løsning, hvor de kan teste deres produkt/idé.  Der findes ingen bedre test for ens produkt end at sætte det til salg. Når du spørger dine venner eller her på Amino, finder du kun ud af, hvad de gerne vil have. Hvis de ikke er din målgruppe, kan det være ligemeget.

Start småt - voks dig stor

Igennem min hjemmeside har jeg mødt rigtig mange, som gerne vil i gang med at sælge produkter i deres webshop. Flere stopper fordi de tror, at det er dyrt at starte sin webshop.

Det er klart, at hvis du hyrer hjælp udefra, herunder mig, skal du bruge flere penge, end hvis du selv bruger tiden på at opsætte det. Selv et købetema tager tid at få op at køre, og derfor skal du også bruge en del penge, hvis du vil have andre til at gøre det.

I sidste ende er der et tradeoff mellem tid og penge. Du kan starte ekstrem billigt, hvis du selv gider bruge tiden på at finde ud af, hvordan du opsætter dit tema. Jeg vil dog vove at påstå, at alle kan lære det, hvis de bruger tiden på det.

Der er ikke noget galt med at starte ud med en billig løsning og så købe en dyrere løsning, når du har fået succes. På det tidspunkt vil du også vide mere om, hvilke forventninger du har til din webshop.

Mit råd til dig der gerne vil i gang

Jeg vil fokusere langt mere på markedsføring end en dyr webshopplatform. Når du fået en forståelse for din forretning og dine kunder, vil du stå i en lang stærkere position, når du sammen med et webbureau skal skabe en ny webshop.

Derfor ville jeg state med en webshopplatform, hvor du har muligheden for at starte billigt. Jeg har kun selv arbejdet med Shopify og WordPress (WooCommerce,) men der er helt sikkert mange andre muligheder. På disse to webshopplatforme betaler du ca. 500 kr. for et webshoptema. Herudover skal du betale for at hoste din webshop. Hos Shopify koster det mellem 29 USD for den lille pakke og 79 USD for mellempakken om måneden.

Hvis du er en teknisk person, kan du sagtens vælge WooCommerce (sikkert også Magento.) Hvis du ikke er så teknisk, ville jeg nok kigge mod Shopify, dog er der den ulempe, at Shopify skriver alt på engelsk, så du skal have en vis forståelse for engelsk. Du kan selvfølgelig godt oversætte din Shopify webshop til dansk.

Herefter vil jeg gå i gang med at finde min målgruppe og finde ud af, hvordan jeg finder frem til dem. Tænk hele tiden over hvordan du kan præsentere dine produkter via sociale medier til dine kunder. Husk at potentielle kunder interesserer sig for, hvad dit produkt kan. De er som sådan ligeglade med din webshop.

I mit næste indlæg lover jeg, at jeg bliver mere konkret, så du kan se, at det faktisk kan lade sig gøre at opstarte sin webshop til relativ få penge.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Hans skriver Skriv dig op