Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Globalt iværksætteri Virksomhed i udlandet, del 1: Forberedelse

Virksomhed i udlandet, del 1: Forberedelse

2.012 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 April 2012

Virksomhed i udlandet, del 1: Forberedelse  

Er din drøm at bo i udlandet med egen virksomhed?

De sidste 3-4 år har jeg haft meget personlig erfaring med at starte virksomhed fra bunden af i udlandet, og kunne skabe nok indkomst til at leve stort set i økonomisk frihed. Hver dag bestemmer jeg hvad jeg vil lave. Ingen stress, masser af frihed og sol og varme. Hvad mere kan man ønske sig :)

Jeg vil starte ud med denne lette blogpost, for at se hvor mange der er interesserede i at høre erfaringer om hvordan man bliver udenlands dansker med egen virksomhed (udlandsk registreret). Er der nok interesse vil jeg fortsætte serien.

Første del: Forberedelsen

At bo i udlandet er blevet utroligt nemt i vores tidsalder. Det er dog stadig nødvendigt at man forbereder sig ordentlig, samt holder en god risikostyring i sit liv så man ikke bliver skuffet og opgiver uden en mønt på lommen.

Det vigtigste først er at du har gjort dig helt klar at du faktisk vil bo i udlandet. Det kan være frustrerende hvis man alligevel ikke er helt klar på det, eller kulturen går dine værdier meget imod.

Mental forberedelse

Som regel, har de fleste der rejser udenlands i længere tid tænkt at det er noget de gerne vil. Det som starter som en idé går over til at blive en besættelse (på den gode måde). Om det bliver let, eller svært for dig at leve i et fremmed land, kommer til at hænge på om du har denne besættelse/dybe drøm.

Først bør du have tanke om at du gerne vil bo i udlandet, og finde ud af hvilken verdensdel eller lande der tiltaler dig. Senere kommer de praktiske overvejelser. Dem vil jeg gå i dybden med i del 2.

Har du ikke besluttet dig hvilket land du vil bo i?

Har du ikke den store idé om præcis det land du vil bo i, bør du første læse op på de lande og verdensdele du er interesseret i og rejse til dem. Langsomt vil du få en idé om hvad for en kultur der tiltaler dig, og kulturen er nok det vigtigste for om du vil elske eller hade landet.

Jeg har set en hel del udlændinge der aldrig bliver en integreret del af landet, simpelthen fordi de ikke kan acceptere kulturen som den er.

Selvfølgelig vil få måneder i et land slet ikke fortælle dig hvordan kulturen reelt er, men hvis dit førstehåndsindtryk er godt er der noget at bygge videre på.

Du har allerede besluttet hvilket land du vil bo i.

Du har allerede en god tanke om det land du vil bo i. Har du besøgt det mange gange før, bør du vente til del 2, hvor jeg vil forklare mere om igangsættelsen til at blive udlandsdansker.

Hvis du ikke har besøgt landet bør du tage på ferie derhen og få minimum en måneds erfaring, for at få en smagsprøve at kulturen. Det du bør spørge dig selv er om du kan se dig selv leve i denne kultur dag ud og ind.

Man kan godt forblændes med kulturindtrykket når man lige er ankommet i et fremmed land, og ikke se et det mere realistiske og balancerede billede af hvordan folk er. Derfor er det vigtigt at hive masser af information og indtryk ind om landet. Det fåes ved at snakke en hel del med de lokale og læse og forstå landets historie.

Er det svært for dig at starte en snak med lokale, kan du tage kontakt til expat miljøet, eller endda finde andre danskere der kan forklare lidt om landet. Der findes danske expats i de fleste lande, så det er ikke alt for svært at finde nogle man har lidt relation til.

Dog bør introverte mennesker vide at det at være i et fremmed land og starte virksomhed, kræver et gå-på-mod og at man åbner op, og snakker med folk.

Er du klar til at tage det endelige skridt og forberede rejsen? Følg med i del 2.

--

Denne del, del 1 er blot en lettere smagsprøve for at se om der er folk der er interesseret i dette emne eller ej. De efterfølgende dele vil jeg gå mere i dybden.

Sidder du med drømmen om at komme ud? Du velkommen til at skrive spørgsmål, erfaringer og lignende.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Dan skriver Skriv dig op