Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs flemming Nogle råd om kanvasopkald- og et tilbud om 1 gratis råd til din aktuelle salgsudfordring

Nogle råd om kanvasopkald- og et tilbud om 1 gratis råd til din aktuelle salgsudfordring

1.160 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 April 2013

Jeg laver et lille "genoptryk" af mit indlæg om opsøgende salg og uopfordrede opkald, kaldet kanvas. For et års tid siden bragte jeg indlægget på bane , og der var 30-40 kommentarer på det, så det har åbenbart ramt et behov for at få viden, tips og metoder inden for opsøgende salg for iværksættere og selvstændige. På et år kommer der mange nye brugere til på amino, og i skal ikke snydes for at læse det. Derfor genoptrykket.

Siden starten af januar 2013 har jeg udviklet på et nyt produkt: salgscoaching www.optimersalget.dk som ligger i fin forlængelse af indlægget her. Jeg tilbyder lige nu at give dig et gratis råd på din salgsudfordring, hvis du skriver på min mail: fm@optimersalget.dk

INDLÆG OM KANVASOPKALD:

Jeg blev opfordret til at nedfælde nogle råd i en amino-blog om det nok så berømte fænomen: Kanvas-opkald.Confused

Kanvas er en energiudtrækkende og besværlig øvelse. For øvede såvel som nybegyndere. Sådan er det bare. Men sidder du med dit fine nye firma og endnu finere produkt, er det bare vejen frem.

FORDI, dit firma er så nyt, at du nærmest er en "hemmelighed" i erhvervslivet. Og det skal der jo laves om på, hvis du vil frem i verden. Blandt andet derfor ringer man uopfordret.

Der er er flere sidegevinster ved at ringe ud, og dem vil jeg komme tilbage til senere i bloggos her.

Men til sagen: Det du kan gøre, hvis du er ny iværksætter, er at finde 30 kundemner på krak.dk. Skriv dem ind i et excell ark. Begynd mandag morgen kl. 10 med at ringe ud til 5 stk. Onsdag kl. 10 ringer du 5 mere. Fredag kl. 10 ringer til 5. Det var første uge. Uge 2 gør du nøjagtig det samme. Og efter disse 2 uger, har du fået kontakt til 30 virksomheder. Starter du op på denne måde bliver du ikke overvældet, men kan absorbere oplevelserne stille og roligt.

Det næste du får her, er et ex på at ringe ud til et webbureau. Vi kan kalde det Webboom ( opdigtet navn)

EX:

Du finder deres website, finder den rette beslutningstager, der skal ringes til. Fx adm. direktør. 

Du noterer data ind i excell ark: virksomhed, url, tlf. tid, kontaktpers. etc . Status på opkald er meget vigtigt. Blev det : tilladelse til at sende info mail, afvist, ring igen ( ingen svar), salg ( ikk så tit på 1. opkald, men det sker), eller hvad der nu kom ud af det, skriver man i sit excell ark. 


Ofte vil du få lov til at sende info-mail. Du sender så den. og noterer i arket at du følger op 2-3 dage efter til SAMME person som har fået mailen. Det gør du, og får en snak om behov og oplysninger om firmaet vil købe nu, eller tage et møde, eller ikke vil bruge det nu men vente etc. 


Igen skriver du resultatet i arket. OG vender tilbage 2-3 dage efter,en 3. gang, hvis det kræves. Nu har modtageren af mail, haft tid til at overveje købet. Her lukker du så ordren- eller hvis svaret er: vi vil vente med at tage stilling til om 2 mdr, noterer du det, og vender tilbage efter 1 md. (Frækhed belønnes)

Okay. Sidegevinsten ved at ringe ud er at du får den bedste FEEDBACK på dit produkt og pris overhovedet. Hvis du spørger dem om det, vel at mærke. Spørg dem på 2. opkald, hvad de synes om dit produkt. Og dernæst på, om prisen er helt afsindig...Det er jo MÅLGRUPPEN ( som du skal leve af fremadrettet), der udtaler sig. 

Afsluttende: For at få succes med at ringe ud, skal man have lidt tyk hud, og den hud udvikler du kun ved at træne. SÅ start på mandag.

Vil du have et eksempel på, hvordan jeg strukturerer kundeemner i excellark, så send mig en besked med mailadr. Så sender jeg det til dig fluks.

Sidste tips: Det er smart at aftale med en anden iværksætter, man har tillid til, at du ringer ud for mig, og jeg ringer du for dig. Hvorfor? Fordi du kan få lidt distance og coolness ved at ringe for en andens firma. Afslag kan du hurtigere parkere. Og på den måde blive mere effektiv.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Slettet skriver Skriv dig op