Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Løn og HR Har du også prøvet at ansætte en forkert leder?

Har du også prøvet at ansætte en forkert leder?

3.327 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 June 2014

Hvis du har prøvet at ansætte en leder, der manglede talentet eller måske ikke var i stand til at motivere sine medarbejdere til at performe bedre, så er du ikke ene om at have rekrutteret en forkert leder.

Ifølge en nyere undersøgelse foretaget af Gallup, så er 4 ud af 5 ledere fejlplaceret.

Den rigtige medarbejdersammensætning og medarbejdernes talenter og engagement i jobbet er fundamentet i hovedparten af alle virksomheder, og fejlrekrutteringer koster derfor meget på bundlinjen.

Men hvad gør vi forkert?

HR-blogger Maya Drøschler har skrevet et meget tankevækkende indlæg om dette emne. Ifølge Maya Drøschler handler det kort og godt om at lære folk ordentligt at kende, før vi ansætter dem.

Et af Maya Drøschlers forslag er at tage kandidaten med på en køretur fra København til Nordjylland og tilbage igen.

Kan det være så simpelt?

Spørger du dit barn om, hvad de har lavet i skolen, så er svaret i 9 ud af 10 tilfælde: ”ikke noget”. Men hvis du kører en tur på ½ time, så står munden ikke stille, og du får alle detaljer om, hvad læreren har sagt og hvad andre elever har gjort eller ikke gjort.

Alle os, der har børn, har på et eller andet tidspunkt oplevet, at vi kan komme længere ind i sjælen på vores børn, når vi kører alene med dem i bilen. Men kan vi også det på en vildt fremmed kandidat?

Når jeg tænker tilbage på de fejlrekrutteringer, som jeg selv har begået, så tror jeg faktisk, at jeg kunne have fanget det dårlige match på en lang køretur. De fejlrekrutteringer, som jeg har begået gennem tiderne har nemlig ikke været på kandidatens faglige kvalifikationer, for dem har jeg selvfølgelig lavet en grundig research på inden ansættelsen. Kemien har jeg også været meget opmærksom på i grundige samtaler med kandidaten.

Men når den nye medarbejder først er kommet indenfor i virksomheden, så dukker små dagligdags ting op til overfladen. Der skal selvfølgelig være plads til forskellige typer medarbejdere på en arbejdsplads, men hvis mængden af afvigende holdninger er alt for stor, så kan det meget hurtigt skabe en dårlig stemning på arbejdspladsen.

For at vende tilbage til en af mine egne fejlrekrutteringer, så var der tale om en kandidat, der havde alle de faglige aspekter på plads. Men da hun var kommet ind af døren hos os, så blev vi alle dræbt af hendes negative holdning til sønnikes skolelærere, kommunens manglende forståelse på hendes klager, og fuldstændige referater fra hendes ugentlige deltagelse i en broderi-klub. Hun var meget meget sød, og vi var derfor alle høflige og lyttede interesseret og sagde ja, og nååhh på de rigtige tidspunkter.

Men da en af mine mest betroede medarbejdere sagde til mig, at hun var ved at løbe skrigende bort over at lytte til hende, og da jeg faktisk også følte det på samme måde, så var der ikke andet at gøre end at sige farvel.

Kunne jeg have undgået denne fejlrekruttering på en køretur fra København til Nordjylland? Jeg tror faktisk, at jeg opdaget det allerede inden vi var nået til Køge.

Fejlrekrutterede medarbejdere er dyrt for virksomhederne. Men det er heller ikke uden omkostningerne for medarbejderen at have et fejlplaceret job på CV’et.

Jeg er netop faldet over denne utraditionelle jobannonce, hvor virksomheden er gået et skridt videre og har kreeret en video om dels jobbet, men som også giver et godt indtryk af de kommende kollegaer. Som ansøger får du her en helt unik mulighed for at vurdere, om jobbet er det rigtige for dig, og arbejdsgiveren får forhåbentlig også elimineret ansøgere fra, som slet ikke kan identificere sig med de kollegaer, som virksomheden tilbyder.

Held og lykke med din næste rekruttering.

Du kan læse Maya Drøschlers blog her

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Espresso skriver Skriv dig op